Afbeelding

Sportclub Genemuiden blijft steken op remise tegen AZSV

Sport

AALTEN - Sportclub Genemuiden moest zaterdag genoegen nemen met een punt bij AZSV (0-0). Met name in de eerste helft kreeg de ploeg verschillende goede kansen om de score te openen. Omdat ook Urk niet verder kwam dan een remise, blijft Sportclub Genemuiden de ploeg met de minste verliespunten. Urk en Eemdijk, dat wel won, hebben wel een punt meer, maar een wedstrijd meer gespeeld.

Trainer René van der Weij was lovend over de eerste helft van zijn ploeg. “Dit was onze beste eerste helft van dit seizoen. Goede organisatie, goede veldbezetting en goed positiespel. We kregen drie goede kansen om op voorsprong te komen, maar dat lieten we na. AZSV hadden een goede keeper en we hadden niet net de scherpte die we normaal wel hebben.”

Osama Ben Kaddour was na een fraaie actie al in de 7e minuut dicht bij de openingstreffer, maar keeper Jasper te Kolste bracht redding. In de 23ste minuut leek Lars Miedema de 0-1 aan te tekenen, maar de bal bleef op de doellijn liggen, waarna AZSV kon ruimen. Later in de eerste helft schoot Sijmon Eenkhoorn net naast en toucheerde een inzet van Jens Jurn Streutker de lat.

Na rust ging het moeizamer. De wedstrijd kreeg een rommelig karakter. Sportclub Genemuiden kreeg het lastiger tegen het fysiek sterke AZSV, maar gaf nauwelijks iets weg. “Tot het uur ging het goed. Daarna ging het minder en werd het vechtvoetbal”, aldus Van der Weij. Toch was Sportclub Genemuiden ook in de tweede helft enkele keren gevaarlijk. “In de 65ste minuut belandde de bal op de hand van een speler van AZSV. Toen hadden we een penalty moeten hebben”, aldus Van der Weij. Er waren nog twee gevaarlijke momenten. Een inzet van Streutker werd van de lijn gehaald en een vrije trap van Kay Velda draaide tegen de paal.

“We hadden het geluk niet mee, maar we moeten hier tevreden mee zijn”, aldus Van der Weij, die er niet meer op rekent dat er dit jaar nog wordt gevoetbald in de competitie door de coronamaatregelen. Hij kijkt tevreden terug op de eerste elf competitieduels van Sportclub Genemuiden.