Afbeelding
Aangeleverd

Een nieuwe look voor je eethoek

Partnerbijdrages

Wil je een nieuwe look voor je eethoek? Dat snappen we. In huis wordt de eethoek namelijk steeds belangrijker. Het is niet alleen de plek waar we eten. We borrelen met vrienden aan de eettafel, spelen spelletjes met het gezin en het is steeds vaker onze werkplek geworden. Je wilt dus niet alleen een stijlvolle eethoek, maar ook een comfortabele eethoek. Maar hoe zorg je hiervoor? Wij geven je een aantal tips!

  1. Voor welke stijl ga je?

Weet jij al welke stijl je wilt in de eethoek? Ga je voor een nieuwe stijl of heb je jouw huis al ingericht in een bepaalde stijl die je wil doorvoeren? Schaf in ieder geval geen meubels aan, voordat je weet welke stijl je wil in de eethoek. 

Het is tegenwoordig steeds belangrijker dat de stijl matcht met de rest van het huis. Dit komt doordat de keuken steeds vaker bij eethoek is getrokken. En de eethoek gaat over in de woonkamer. Dus, ga je voor een vintage look? Of toch liever design? Of past een industriële stijl meer bij jou? 

Doe dus van te voren voldoende inspiratie op! Ga bijvoorbeeld naar diverse showrooms of kijk online. Op Pinterest en Instagram vind je veel voorbeelden van diverse stijlen. Op deze manier kom je te weten welke stijl bij jou past. Noteer wat je wel en niet mooi vindt. Want met wegstrepen kom je ook al ver. 

  1. Kies een tafel

Weet je welke stijl je in jouw eethoek wil? Dan kun je nu gaan kijken naar de tafel. Doordat je een stijl hebt, kun je eenvoudiger bekijken welk tafelblad bij de eethoek past. Ga je bijvoorbeeld voor een epoxy bijzettafel? Of heb je toch liever een donkere eettafel? En dan kun je soms ook nog het onderstel erbij uitzoeken. 

  1. Welke stoelen passen erbij? 

Nu je de tafel hebt uitgezocht, kun je de stoelen uitzoeken. Meet van te voren op hoe hoog de nieuwe stoelen mogen zijn. Anders passen ze misschien niet onder je nieuwe tafel. Daarna kun je echt starten met de zoektocht naar nieuwe stoelen. Wil je bijvoorbeeld alle stoelen in 1 kleur of ga je voor diverse kleuren? En een belangrijke vraag: hoe comfortabel zit je op de stoelen? 

  1. En dan de laatste stap: de accessoires 

Nu je een stijl, tafel en stoelen hebt uitgekozen, ben je bijna klaar. Je kunt nu beginnen met de laatste stap: accessoires! Wil je bijvoorbeeld een vloerkleed in de eethoek? Wat ga je allemaal op tafel zetten? Zorg ervoor dat het in jouw gekozen stijl past. Zo krijg je een mooi geheel!

Genieten maar

Nu de eethoek klaar is, blijft er maar 1 ding over: genieten maar!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door De Marketing Reus