Afbeelding
Aangeleverd

Single wandelvakantie, iets voor jou?

Partnerbijdrages

Als single kan het een grotere drempel zijn om alleen een vakantie te boeken. Maar dat is nergens voor nodig! Ben je op zoek naar avontuur, gezelligheid en sportiviteit maar wil je liever niet alleen op vakantie? Dan is een single wandelvakantie misschien wel iets voor jou! Single wandelvakanties zijn vaak alleen reizende die er graag in groepsverband op uit trekken. Overdag maak je met een groep gelijkgestemden een fantastische bergwandeling en in de middag en avond is er tijd voor ontspanning en goede gesprekken tijdens het avondeten. Tijdens zoā€™n reis leer je elkaar snel en goed kennen en er ontstaan veel langdurige contacten tijdens singlereizen.

Hoe ziet een single wandelvakantie eruit?
Er is veel aanbod van single wandelvakanties, 360 Explore biedt bijvoorbeeld wandelvakanties voor singles aan in bergachtige gebieden. Heb je nog niet zoveel ervaring met het wandelen in bergachtig terrein? Dit is geen enkel probleem! De gediplomeerde gidsen helpen je graag op weg met allerlei tips en tricks en je zult snel merken dat je met de dag handiger wordt in het terrein. Het maken van een huttentocht is dan zeker een aanrader want het is in berghutten altijd levendig en erg gezellig Dat merk je gelijk als je in de namiddag bij de hut aankomt en over de drempel stapt. 

Er is voldoende tijd om te ontspannen, je even op te frissen (de meeste berghutten hebben tegenwoordig een warme douche), en te genieten van alle verhalen die onder het genot van een drankje worden gedeeld. Het huttenleven en het samen dineren zijn vaak een hoogtepunt van de dag. Moe en voldaan kruip je onder de dekens en laad je je weer op voor een volgende dag met nieuwe avonturen.

Na een heerlijk ontbijt pak je je rugzak weer in voor een nieuwe wandeling. Onderweg is er tijd om te genieten van de omgeving en van de gesprekken met elkaar. Genietend van het zonnetje wandelen we het laatste stuk naar de berghut, onze nieuwe overnachtingsplek. Alle verhalen komen hier samen, je geniet en dat is hoe single wandelvakanties zijn bedoelt.