Afbeelding
Aangeleverd

Motorrijschool Utrecht: alle vragen beantwoord!

Partnerbijdrages

Is het een grote droom om motor te rijden? En is de tijd gekomen dat je dit nu echt wil leren? Dan zit je misschien met een aantal vragen. Het is handig om eerst even op onderzoek uit te gaan, zo weet je precies wat je te wachten staat. Dan is het daarna nog een kwestie van de lessen volgen en enorm je best doen! Voordat je het weet zal je je rijbewijs voor de motor gehaald hebben en rijd je over de snelweg. Hieronder lees je een aantal vragen en antwoorden.

Hoeveel kost het om motor rijles te nemen?

Het ligt er natuurlijk een beetje aan bij welke rijschool je kijkt. Gemiddeld gezien kost het ongeveer 90 euro per les. Je hebt ongeveer 20 lessen nodig om het motor rijden onder de knie te krijgen. Zorg dus dat je hier genoeg geld voor hebt! In veel gevallen kun je een pakket afnemen. Dan krijg je een x aantal rijlessen en zitten je examens er ook al bij. Het is vaak voordeliger om een pakket af te sluiten. Wel moet je zorgen dat je een pakket neemt met veel lessen. Anders moet je op het eind alsnog een aantal lessen bij kopen. En de losse lessen zijn vaak duurder!

Hoeveel lessen zijn er nodig?

Natuurlijk is dit per persoon verschillend. Maar gemiddeld gezien heb je ongeveer 20 lessen nodig om het motor rijden volledig onder de knie te krijgen. Probeer hier dus zelf een inschatting van te maken! Het helpt als je minimaal één uur per week les neemt. Zo leer je elke week wat bij en zorg je ervoor dat je het niet verleert. Nog handiger is om twee lessen per week te nemen, eventueel achter elkaar.

In welke periode lessen volgen?

Met de motor is het zeker een verschil of je nou in de winter of in de zomer lessen neemt. Met de auto zie je al verschillen, maar dan zit je in elk geval zelf warm en droog. Op de motor is dat wel anders! Je bent een stuk minder weerbaar, dus ook is het weer van invloed. Ga je in de zomer lessen, dan moet je er rekening mee houden dat het echt wel even anders is om in de winter te rijden. Als je jezelf helemaal klaar wil stomen, is het handig om wel een periode te kiezen waarin het minder vaak mooi weer is. Zo weet je zeker dat je ook in die omstandigheden goed kunt rijden.

Neem eens een kijkje bij motorrijschool Utrecht. Je vindt nog veel meer antwoorden hier! Ook kun je contact opnemen bij vragen. Of sluit direct een pakket af en start met de motorrijlessen.