Afbeelding
Eigen foto

Rijwielhuis Jan van Dalfsen in nieuw pand

Partnerbijdrages

Het nieuwe pand van rijwielhuis Van Dalfsen in Genemuiden is zaterdag open gegaan. Zonder eigenaar Jan van Dalfsen, die vanwege corona bij gezinsleden thuis in quarantaine zit. “Maar we wilden de opening niet uitstellen. De werkplaats moet ook gewoon open.”

En dus opende het personeel zaterdag de deuren van het nieuwe pand aan de Langestraat. “Het is twee keer zo groot als het oude. Dat was ook de eerste reden van de nieuwbouw: we hadden ruimte nodig. We hebben andere locaties bekeken maar we zitten hier het meest centraal. Dus hebben we voor de optie gekozen om het oude pand te slopen en nieuw te bouwen. Op zes weken na hebben de sloop en de nieuwbouw een jaar geduurd.”

De werkplaats is nu fors groter. “Er waren drie werkplekken, nu vijf. We hebben ook een grote ruimte om tweedehandsfietsen mooi te laten zien. De winkel zelf is ook veel groter en overzichtelijker. Klanten kunnen alles veel beter bekijken. Op de begane grond hebben we het segment met elektrische fietsen. Op de eerste verdieping hebben we kinderfietsen en stadsfietsen. Hoewel er steeds meer elektrische fietsen worden verkocht is er ook zeker nog vraag naar stadsfietsen. Maar de levertijden zijn lang door corona, daar hebben alle fietsenzaken last van. Als je deze zomer nog een nieuwe fiets wilt, moet je nu actie ondernemen.”

Het gebouw past ook mooi in het straatbeeld. “De architect heeft het gericht op panden in de straat. De gevel loopt iets naar binnen. De Langestraat is smal, en zo is er wat meer ruimte op de stoep. We staan immers ook wel eens met een klant op straat.”

Rijwielhuis Van Dalfsen
Langestraat 92-94
Genemuiden
www.rijwielhuisvandalfsen.nl