Afbeelding
Aangeleverd

Buitengewone verkiezingscampagne in Zwartewaterland

Partnerbijdrages

4 Jaar geleden, in 2018, vonden wij vanuit ons partij-DNA, dat een frisse wind de Zwartewaterlandse politiek goed zou doen. Dat inwoners en hun leefomgeving altijd centraal moeten staan. Nu 4 jaar later hebben veel partijen BGZ-ideeën overgenomen. Vooralsnog lijkt het kopieergedrag. Ineens hebben andere partijen het ook over frisse wind en dat u belangrijk bent. Tot 2018 hoorde u daar zelden tot nooit een politieke partij over. BGZ is in ieder geval blij dat we die beweging in gang hebben kunnen zetten. 

In verkiezingstijd gaat BGZ zich niet ineens méér profileren op straat en u ongevraagd een folder in de hand drukken. We verkwisten ook geen papier aan partijprogramma’s, die we bij u in de brievenbus (laten) brengen. 

We hebben wel geholpen bij het in elkaar zetten van meubels voor de vluchtelingen uit de Ukraine. We brachten wel een bloemetje aan de verzorgingshuizen in Zwartewaterland, omdat zij vanwege corona nog niet deelnamen aan de NL-doet! dagen. We ruimen wel met regelmaat rotzooi op in het buitengebied, en niet alleen op de landelijke schoonmaakdag. We gaan op bezoek bij en in gesprek met inwoners en bedrijven. Niet om onszelf te profileren, wel om gesprekken op inhoud aan te gaan en in de raad van betekenis te kunnen zijn voor hen. 

Zo kregen we onlangs nog de vraag; Wat is een gemeenteraad en wat doet de gemeente eigenlijk voor kinderen? Vragen waar niet alleen volwassenen, maar ook kinderen vaak mee komen. Een goede aanleiding voor BuitenGewoon Zwartewaterland om deze en andere vragen te beantwoorden tijdens een gastles over politiek en gemeenteraadsverkiezingen. 

Bastiaan Tamminga heeft afgelopen maandag een presentatie verzorgt aan leerlingen, uit groep 8 van één van de Zwartelandse basisscholen, over de gemeenteraad en de komende verkiezingen. Na een uurtje met vele vragen, filmpjes en uitleg is het hoe en wat rondom gemeenteraadsverkiezingen duidelijk. Eén ding vinden ze heel jammer: “Nog 7 jaar wachten totdat we echt mogen stemmen.” 

14, 15 en 16 maart kunt u gaan stemmen. Het is uw stemrecht en u kunt dat hier in vrijheid doen. Maak er gebruik van. Samen voor een buitengewoon Zwartewaterland. Nog zwevende? kijk op de stemwijzer: https://mijnstem.nl/zwartewaterland#!/