Afbeelding
Aangeleverd

Welke diensten biedt een koeriersbedrijf aan, en welke past het beste bij jou?

Partnerbijdrages

Steeds meer mensen maken gebruik van de diensten van koeriersbedrijven. Dit is onder andere te danken aan de vele verschillende vormen van transport die deze bedrijven aanbieden. Integenstelling tot de normale postbedrijven, kun je bij koeriersbedrijven namelijk kiezen welk soort transport het beste bij jou én je pakketten past. Neem bijvoorbeeld DSA Logistiek. Zij bieden niet alleen normale pakketbezorging aan, maar ook warehousing en ADR transport. Op deze manier zorgen ze ervoor dat hun klanten voor al hun verzendingen bij ze terecht kunnen. Ben jij benieuwd welke diensten koeriersbedrijven nog meer aanbieden, en welk transport het beste bij jou past? In dit artikel lees je er alles over!

Spoedtransport

Eén van de populairste diensten die koeriersbedrijven aanbieden is het spoedtransport. We hebben het immers allemaal druk, en soms is het belangrijk dat een pakketje snel op de plaats van bestemming arriveert. Integenstelling tot reguliere postbedrijven, zijn koeriersbedrijven daarom vaak zeven dagen per week beschikbaar. Dit betekent dat je jouw pakketje snel én vakkundig kunt versturen. Ben je bijvoorbeeld iets belangrijks vergeten? Geen probleem. Een koeriersbedrijf kan vrijwel direct een koerier naar je toesturen, zodat je jouw pakket toch nog op tijd kunt versturen. Door deze flexibiliteit zorgen koeriersbedrijven ervoor dat hun klanten zich geen zorgen meer hoeven te maken over late verzendingen. Kies voor spoedtransport wanneer je pakketten in korte tijd op de plaats van bestemming moeten arriveren.

Koeltransport

Een andere zeer populaire koeriersdienst is het koeltransport. Tijdens deze vorm van verzending wordt er gebruik gemaakt van gekoelde laadbakken. Deze laadbakken hebben een lage temperatuur, waardoor je pakket koel blijft gedurende het transport. De koeriers controleren de temperaturen van deze laadbakken regelmatig, waardoor je verzekerd bent van een gekoelde levering. Bij koeltransport is het natuurlijk belangrijk om zo snel mogelijk te kunnen leveren. Koeriers gaan daarom zo efficiënt mogelijk te werk, en houden daarbij rekening met de route. Koeltransport is aan te raden voor alle producten die tijdens het transport zouden kunnen smelten. Je kunt denken aan bijvoorbeeld chocolade of ijssculpturen.

Medisch transport

Voor het vervoeren van medische apparatuur of medicatie ben je natuurlijk op zoek naar een betrouwbare en vakbekwame koerier. Het is namelijk zeer belangrijk om zorgvuldig om te gaan met deze spullen, zodat ze in perfecte conditie arriveren op de eindbestemming. Maak je vooral geen zorgen, want koeriersbedrijven weten precies wat ze moeten doen. Tijdens het transport dragen zij niet alleen de zorg over de spullen, maar er wordt ook uiterst discreet omgegaan met de medische apparatuur. Op deze manier wordt de veiligheid van de producten gewaarborgd. Moet je medicijnen vervoeren? Dan is het slim om medisch transport te combineren met het koeltransport. Let wel op, want medisch transport is alleen bedoeld voor producten die moeten worden geleverd aan patiënten, ziekenhuizen, laboratoria en klinieken.

Internationale transport

Moeten jouw pakketten worden verzonden naar het buitenland? Geen enkel probleem, want de meeste koeriersbedrijven rijden ook internationaal. Dit betekent dat jij jouw pakketten direct kunt afleveren aan de koerier die vervolgens naar de eindbestemming rijdt. Internationaal transport kan ook goed worden gecombineerd met bijvoorbeeld koeltransport. Onderweg zullen de koeriers dan de temperatuur van de laadbak regelmatig controleren. Let wel op, want de kosten voor internationale ritten zijn afhankelijk van de rij-tijd. Duitsland is immers veel dichterbij dan bijvoorbeeld Spanje. Ben jij benieuwd welke diensten jouw koeriersbedrijf aanbiedt? Neem dan vooral een kijkje op hun website. Onder het kopje ‘onze koeriersdiensten’ vindt je meestal alle informatie die je nodig hebt. Weet je niet precies welke koeriersdienst je nodig hebt? Schroom dan niet om contact te zoeken voor gepast advies.