Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hier moet je op letten als je een tweedehands bestelwagen koopt

Partnerbijdrages

Een branche die tijdens de coronacrisis zeker niet stil heeft gezeten, is de transportbranche. In het bijzonder de koeriersdiensten. We winkelden al veel vanuit huis, de laatste twee jaar heeft het online shoppen helemaal een vlucht genomen. Voor (jonge) ondernemers ligt daar een kans. Je kunt de soep maar beter opdienen nu deze nog heet is, dachten velen die een transportbedrijfje zijn gestart.

Zo’n bedrijf neemt investeringen met zich mee. Een van de belangrijkste, en zeker de duurste, is je bedrijfswagen. Er zijn talloze mogelijkheden. Een daarvan is een tweedehands bestelwagen. In dit artikel leggen we je uit waar je aan moet denken als je een tweedehands bestelauto gaat kopen.

Waarom een tweedehands bestelwagen?

De meest voorname reden is de prijs. Je hoeft geen professor in de wiskunde te zijn om te bedenken dat een tweedehands bestelwagen goedkoper is dan een nieuwe. Als beginnend ondernemer is het slim om voorzichtig te zijn met je investeringen. Een tweedehands bestelbus kan je (tien)duizenden euro’s schelen.

Waar moet je op letten bij de aankoop?

Het is altijd een risico om een tweedehands voertuig aan te schaffen. Simpelweg omdat je niet weet welke avonturen de in dit geval bestelwagen al heeft moeten doorstaan. Je kunt het risico op een miskoop verkleinen door voor een gerenommeerde dealer te kiezen. Dan bouw je een beetje zekerheid in. Een ander voordeel van een gediplomeerde garage is dat je een adres hebt waar ze de bestelwagen kennen en waar je makkelijk heen kunt als er een probleem is met je voertuig.

Toch blijft een tweedehands bestelwagen een gok, en moet je voor jezelf de juiste afweging maken. Kijk naar de kilometerstand van het voertuig. En als je er zelf niet echt verstand van hebt, probeer dan een kennis mee te nemen naar de dealer. Dat is sowieso verstandig. Vier ogen zien immers meer dan twee.

Opel Movano occasion

Wat is nu precies een goede tweedehands bestelwagen? Dat heeft voor een deel ook met voorkeur te maken. Een voorbeeld van een goede occasion is de Opel Movano. Dit is de grootste bestelwagen van Opel en er zijn veel types van.

Als je gaat googelen, kom je veel aanbieders van tweedehands bestelwagens tegen. Gebruik je gezond verstand en probeer niet koste wat het kost de goedkoopste deal te sluiten. Vaak krijg je dit terug op je bord en wordt de goedkope bestelbus uiteindelijk een stuk duurder.