Afbeelding
Foto: Eigen foto

Veel belangstelling voor boek over dementie

Algemeen

BELT-SCHUTSLOOT - Het boek ‘Welke dag is het vandaag?’ verschijnt eind van deze maand. Schrijfster Rina Stam is ondertussen overstelpt met reacties. Ze verstuurt zelf de honderdvijftig boeken die in de voorverkoop zijn verkocht. Vanaf juni is het boek ook te koop bij verschillende adressen in de regio.

Rina Stam verhuisde vorig jaar van Belt-Schutsloot naar Frankrijk. Daar schreef ze het boek waarin ze terugblikt op de afgelopen zestien jaar waarin haar moeder aan dementie leed. Zij stierf dit voorjaar. In het boek beschrijft Rina alle tragische en soms ook komische ervaringen die bij de ziekte komen kijken. ‘Welke dag is het vandaag?’ is overigens een combinatie van realiteit en fantasie.

Dat het thema in de belangstelling staat, merkte Rina de afgelopen maanden ook. Veel mensen bestelden alvast een boek. Ook de media toont interesse. Zo is Rina zaterdag 28 mei van 9:00 tot 11:00 uur te horen in een radio-uitzending op www.hollandspalet.nl. Tijdschrift Zin besteedt in editie 8 ook aandacht aan het boek in de rubriek Post.

Ook kreeg ze veel verzoeken voor lezingen en andere bijeenkomsten. De eerste zijn in juli: begin juli in de Schiphorst in Meppel waar haar moeder dertien jaar woonde en Rina het boek aanbiedt, op woensdagmiddag 20 juli op Camping Kleine Belterwijde in Belt-Schutsloot. Ook niet-campinggasten zijn van harte welkom. Het boek is daar ook te koop. Betalen kan alleen contant. Later volgen onder meer bijeenkomsten in Kampen, Wageningen (voor het Geheugenhuis) en in Antwerpen. 

Vanaf de eerste week van juni ligt het boek ook bij verschillende winkels in deze regio. Dat zijn Korthoef Attent en Het Otterswold in Belt-Schutsloot, DA Kiers in Zwartsluis, Riemer Barth Boekhandel in Meppel, Waanders in de Broeren in Zwolle en The Read Shop in Kampen. De verkoopprijs is dan 18,50 euro (in de voorverkoop 15). 

Kijk voor meer informatie op www.boekenvanrina.nl