Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Weekend in Hasselt staat bol van activiteiten

Algemeen

HASSELT - Genoeg te doen, afgelopen weekend. Naast de Dweildag, die na drie jaar weer op het programma stond, was er ook aandacht voor de Nationale Archeologiedagen en vond zondag de jaarlijkse processie plaats.

Het dweilorkest Blue Band uit Helmond werd de winnaar van de Dweildag, die onder bijzonder mooie weersomstandigheden plaatsvond. Het zonnetje scheen, de temperatuur liep op tot ruim boven de 25 graden. Met alle dweilorkesten erbij zorgde dat voor een bruisende en gezellige dag in het centrum van de Hanzestad met veel publiek.

Tegelijkertijd konden mensen bij de Veldschuur terecht voor verschillende activiteiten in het kader van de Nationale Archeologiedagen. Het was voor het eerst dat de werkgroepen uit Staphorst en Zwartewaterland gezamenlijk een programma samenstelden voor die dag. Vooral voor de kinderen was er van alles te doen.

Zondag tijdens de processie was het beduidend koeler dan de dag ervoor, maar dat weerhield mensen er niet van om naar de tuin van de Rooms Katholieke kerk te gaan. Ook daar was de tuin tijdens de viering goedgevuld en liepen er veel mensen mee tijdens de processie.

Gerrit Slurink was aanwezig bij de verschillende activiteiten die plaatsvonden in Hasselt en maakte daarvan een fotocollectie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Enrico Kolk

Abonneer gratis

op de digitale krant