Afbeelding
Foto: Stockfoto

Vaccinatielocatie Hasselt gaat over drie weken dicht

Algemeen

HASSELT – De laatste coronavaccinatie in Hasselt wordt op 15 juli gezet. Daarna gaat de priklocatie dicht. Alleen de komende drie vrijdagen (1, 8 en 15 juli) zijn er nog prikken te halen bij de Streukeler Veste terecht voor een coronaprik. 

Na bijna vijf maanden prikken in de multifunctionele accommodatie, sluit de vaccinatielocatie na 15 juli de deuren. Letterlijk, want de Streukeler Veste hanteert een zomersluiting. “Wij zijn erg blij dat we afgelopen maanden van deze mooie locatie in Hasselt gebruik mochten maken”, vertelt Eric Lier, projectmanager testen en vaccineren bij GGD IJsselland. “De zomersluiting is voor ons echter een natuurlijk moment om op deze locatie te stoppen.” Voorlopig zijn er geen plannen voor een nieuwe vaccinatielocatie in de gemeente Zwartewaterland.

In regio IJsselland worden momenteel nog steeds ruim 2.800 coronaprikken per week gezet. Het grootste deel hiervan zijn booster- en herhaalprikken”, volgens de GGD. Eric Lier: “Maar er zitten elke week ook weer eerste en tweede prikken bij van mensen die met de oplopende besmettingscijfers nu toch extra bescherming willen. De maatregelen mogen dan weg zijn, het coronavirus is dat helaas nog niet.” Op ggdijsselland.nl/vaccinatielocatie zijn alle locaties en openingsdagen- en tijden te vinden.

Enrico Kolk