Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Anders Dan Normaal zet Berkum op zijn kop

Algemeen

ZWOLLE - Het is even over half acht wanneer de vrolijke klanken van Jannes door Driezorg Berkumstede in Zwolle klinken. Het Genemuider feest- en stemmingskoor ‘Anders Dan Normaal’ verzorgde er vorige week   dinsdagavond een optreden voor de inwoners en bezoekers van de Zwolse accommodatie.

De pak ‘m beet twintig muzikanten van dit swingende ensemble brengen nummers ter gehore waarbij stilzitten haast onmogelijk is. De aanwezige bezoekers deinen mee op klassiekers zoals ‘Het Huisje Bij De Brug’ en ‘Als De Klok Van Genemuiden’. 

Bij ‘Rode rozen’ van Jantje Koopmans worden de dames in het publiek getrakteerd op een rode roos. En wanneer René Schuurmans versie van ‘Laat De Zon In Je Hart’ wordt ingezet, is het feest compleet en gaan de handjes op elkaar.

Speciale gast van de avond is Albert Hoekman. De 72-jarige Gaellemuniger is lid van het koor, maar verblijft vanwege een afnemende gezondheid in een Hospice te Dalfsen. Hoekman genoot zichtbaar van de hereniging en samenzang met zijn muzikale vrienden.
Het koor is blij dat ze weer kunnen optreden voor publiek. Niet in de laatste plaats omdat er ook geld in het laatje moet komen. “Onze dirigent krijgt een vergoeding, die betalen we uit de inkomsten van dit soort optredens”, laat een van de koorleden weten. De mannen zijn dit jaar op 4 oktober nog te zien in Nijenhaghen te Ommen en op 15 oktober in de Zonnebloem te Zwolle.

Nick Hoekman