Afbeelding
Foto: Mentorschap Nederland

Zoektocht naar mentors: ‘betekenisvol vrijwilligerswerk’

Algemeen

REGIO – De stichting Mentorschap Overijssel Gelderland zoekt nieuwe vrijwilligers die mentor willen worden. “De vraag naar betrokken wettelijk vertegenwoordigers neemt toe”, aldus de stichting.

“Mentorschap is betekenisvol vrijwilligerswerk”, legt de stichting uit. “Sommige mensen kunnen door ziekte of beperking niet goed zelfstandig beslissen over hun zorg en welzijn. Het gaat hierbij om mensen, jong en oud, met een verstandelijke beperking, psychiatrisch ziektebeeld of dementie. Het is voor hen lastig informatie te begrijpen, voor zichzelf op te komen of aan te geven wat zij willen. Wanneer zij niemand hebben om hen te ondersteunen kan een mentor dan uitkomst bieden: iemand die helpt om de regie over het eigen leven te houden.”

Op 6 februari houdt stichting Mentorschap van 19.00 uur tot 20.30 uur een digitale informatieavond. Daarin wordt meer informatie gegeven over mentorschap, de werkwijze van stichting Mentorschap Overijssel Gelderland en er is ruimte om vragen te stellen. Vrijblijvend aanmelden kan via mail: administratie@mentorschapog.nl of bel 06-12339510. Meer informatie is te vinden op www.mentorschapog.nl.

Enrico Kolk

Abonneer gratis

op de digitale krant