Eerder werd al voor de grond getekend.
Eerder werd al voor de grond getekend. Foto: Gemeente Zwartewaterland

Parkwachter kan gebouwd worden; omwonenden vangen bot bij rechter

Algemeen

HASSELT - Koraal Ontwikkeling kan aan de slag met de bouw van zeventien appartementen in Om de Weede. Drie bewoners van de Ruif stapten vanwege de geplande bouw naar de rechter, maar werden daar in het ongelijk gesteld.

De beroepschriften van de bewoners zijn eind maart door de rechtbank in een openbare hoorzitting behandeld. Op 11 mei sprak de rechter uit dat de ingestelde beroepen ongegrond zijn en dat de omgevingsvergunning voor de bouw op juiste en goed gemotiveerde gronden is verleend. Dat betekent dat Koraal Ontwikkeling kan starten met de bouw van het appartementencomplex met 17 appartementen op de locatie De Parkwachter aan de Weidewachter in het plan Om de Weede. Het gebouw komt in een parkachtige omgeving, gelegen aan de stadsweide.
Wethouder Harrie Rietman is tevreden met de uitspraak: “Er is veel interesse in deze appartementen. Daarnaast zorgt de bouw van dit appartementencomplex voor een verschuiving in het woningaanbod en dat is positief voor de doorstroom.”

De gemeente en Koraal Ontwikkeling tekenden in april al samen voor de verkoop van de gronden voor de realisatie van het appartementencomplex. Nu de rechter de bezwaren heeft vernietigd, is de weg vrij om te bouwen. Rien Heutink van Koraal Ontwikkeling, bij het tekenen voor de grondverkoop: “Wij hopen dat we snel aan de slag kunnen. Er is veel belangstelling voor deze appartementen die ook gaan bijdragen aan een goede verschuiving van het aanbod van bestaande woningen.”

Enrico Kolk