Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Nieuw concept: Hanze Spijs, dineren in weiland

Algemeen

HASSELT - Dunja de Bruin van Ad’vundum, Stefanie van den Berg van Camperplaats/camping de Zwolsedijk en Brenda van der Steeg van Blinker Events bedachten gedrieën Hanze Spijs: een diner in een weiland.

Het drietal is verantwoordelijk voor de organisatie. “Van alle leuke ideeën bij elkaar is het weilanddiner ontstaan. Lekker dicht bij de natuur en in de sfeer van toen. De man van Stefanie, Barry van den Berg zit bij de Hasselter toneelgroep dus die link was snel gemaakt”, vertellen ze. De dames zijn erg enthousiast over dit nieuwe concept en nodigen graag iedereen uit om kennis te maken met Hanze Spijs in het weiland om deze belevenis mee te maken.

“Waan je deze zomer in de middeleeuwen en beleef de Hanzetijd. We nemen je 14 en 15 juli mee in de geschiedenis van het middeleeuwse Hanzeverbond”, kondigen de dames aan. Hanze Spijs is een twee uur durend theaterdiner midden in de weilanden langs het Zwarte Water. 

“Een varken aan het spit, een ketel met huisgemaakte soep boven het houtvuur, het versgebakken oerbrood, de gegrilde visjes uit het Zwarte Water gaan we lekker dineren in de buitenlucht. Onder het genot van middeleeuwse drankjes gaan we terug naar de middeleeuwen”, beschrijven ze het concept. De Hasselter toneelgroep brengt op een humoristische en leerzame wijze toneelstukjes met de nieuwste koopwaar, roddels en achterklap ten gehore over de Hanzetijd in Hasselt.

” Lekker dicht bij de natuur en in de sfeer van toen”

Ook zijn er verschillende oude beroepen uit die tijd te beleven. De kinderen mogen hun eigen brood maken. Bij de smid kan nog gekeken worden of het hoefijzer goed vastzit. “Kortom, een beleving in het weiland die u niet mag missen.”
Voor het speciaal voor het Hanzejaar bedachte concept zijn er tickets te boeken voor verschillende rondes. Die vinden plaats op 14 en 15 juli van 16.00 tot 18.00 uur en van 19.30 tot 22.30 uur.

Kosten en tickets 

De kosten zijn 37,50 euro en dat is inclusief eten, twee drankjes, oude ambachten en toneel. Hanze Spijs is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Er zijn ook nog enkele tafels voor tien personen en de kosten daarvan zijn 300 euro per tafel.

Hanze Spijs vindt plaats op de Camperplaats/Camping Zwolsedijk en tickets zijn te boeken via ticketl.ink/UeQkK.

Enrico Kolk