Romantiek in de Bovenkerk
Romantiek in de Bovenkerk brugmedia.nl

Romantiek in de Bovenkerk

Cultuur

Romantiek in de Bovenkerk!

Kampen - Op zaterdagavond 1 augustus verzorgen de jonge getalenteerde organisten Rik Melissant (Middelharnis) en Steven Knierien (Goes) een romantische avond in de Bovenkerk van Kampen.

Beide heren zullen een stevig programma ten gehore brengen met muziek uit de romantiek.

Steven zal de avond beginnen met de 3e sonate van Felix Mendelssohn-Bartholdy. Daarna zal hij een werk van Jean Langlais en Edward Elgar spelen. Hij eindigt met Phantasie über ‘Straf’ mich nicht in deinem Zorn’, Op. 40/2 van Max Reger!

Daarna is het de beurt aan Rik. Hij begint Clair de lune uit Uit ‘Trois Impressions’ – Op. 72 van Sigfrid Karg-Elert. Daarna laat hij de Evening Song van Edward Bairstow ten gehore brengen. Vervolgens de Fantaisie in C (1868 version) van César Franck. Rik eingt de avond met Scherzo Symphonique – Op. 55/2 van Alexandre Guilmant!

De entreeprijzen bedraagt € 12,50 p.p. (kinderen t/m 12 jaar gratis; aanmelden wel verplicht).

De aanvangstijd van de concerten is 20.00 uur. Tijdens de concerten gelden de algemene richtlijnen van het RIVM. Bent u ziek of hebt u verkoudheidsklachten, dan blijft u dus ook thuis.

Allen hartelijk welkom! Niet alleen voor de muziekliefhebbers is het een groot genoegen dat de concerten weer door mogen gaan. Ook de organisten en andere musici staan weer te popelen om live voor publiek te mogen spelen. Voor hen was de afgelopen periode ook een zware tijd. Zij verzorgen graag weer een mooie muzikale avond voor u. Maak hen dus blij met uw komst!

Aanmelden via www.klassiekemuziek.nl/orgelserie-kampen

Meer informatie: www.orgelseriekampen.nl

Hartelijk welkom!

Rik Melissant (1999) werd geboren in Middelharnis en begon zijn orgelstudie bij Paul Kieviet

aldaar, bij wie hij tot de zomer van 2018 heeft gestudeerd.

Sinds 2018 studeert hij hoofdvak orgel en bijvak piano aan het Rotterdams Conservatorium

(Codarts) met als hoofdvakdocenten Ben van Oosten (Den Haag) en Bas de Vroome (Delft), Hayo

Boerema (Rotterdam) voor improvisatie en als bijvakdocenten Martin Lekkerkerk en Sara

Gutiérrez Redondo. Masterclasses volgde hij bij o.a. Arjen Leistra, Reitze Smits en Maurice

Clement (Diekirch, Luxemburg). Momenteel volgt hij naast zijn conservatoriumstudie

privélessen bij Thomas Ospital in Parijs (Frankrijk) en bij Adriaan Hoek (Krimpen aan den

IJssel).

Rik Melissant won vier eerste prijzen op o.a. internationale orgelconcoursen, waaronder het

eerste Internationale Ambitus Orgelconcours (Haarlem, juni 2017) en het tweede Internationale

Ambitus Orgelconcours (Rotterdam, september 2019).

Naast concertorganist is Rik ook actief als begeleider van diverse koren en ensembles.

Steven Knieriem (2001) is geboren en getogen in Goes. Op 9-jarige leeftijd begon hij zijn orgelstudie aan de Zeeuwse Muziekschool. Hier ontving hij orgellessen van Jos Vogel en zijn docent voor piano was Rien Balkenende. Ook heeft hij verschillende masterclasses en lessen ontvangen van Ben van Oosten, Reitze Smits en Albert Clement. Vanaf september 2020 hoopt Steven zijn studie voort te zetten aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam.

Hij werd prijswinnaar van verschillende orgelconcoursen. Zo won hij in juni 2017 de tweede prijs in de finale van het eerste Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem (categorie 13 t/m 16 jaar). In oktober 2018 won hij de tweede prijs op het concours 'Orgues à Douai' in de Collégiale Saint Pierre van Douai (Frankrijk). In september van het jaar 2019 won hij de tweede prijs in de finale van het tweede Nationale Ambitus Orgelconcours in de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam (categorie 15 t/m 20 jaar).

Steven wordt regelmatig gevraagd voor het geven van soloconcerten en concerten in samenwerking met anderen. Zijn uitvoeringen brachten hem op bekende locaties met beroemde orgels in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Italië. Zijn orgelrepertoire bevat alle stijlperioden. Hij is werkzaam als begeleider van het Gemengd koor VZOS te 's-Gravenpolder vanaf 2019. Ook schrijft Steven als beginnend componist werken voor orgel.

Momenteel is Steven Knieriem één van de organisten van het Flentrop-orgel in de Sionkerk te Goes. Deze functie heeft hij sinds 2017.

Abonneer gratis

op de digitale krant