Afbeelding
Archieffoto: Erik Eenkhoorn

Geen optocht en geen tentfeest met Koningsdag in Genemuiden

Cultuur

GENEMUIDEN - Opnieuw wordt Koningsdag in Genemuiden dit jaar een ‘kale’ editie. De optocht, het tentfeest en alle overige activiteiten zijn afgelast. Mocht er wel iets georganiseerd kunnen worden, dan gaat het bestuur van de Oranjevereniging alsnog kijken naar de mogelijkheden.

De vergunning moet 14 weken voor aanvang van het evenement worden ingediend bij de gemeente. “Met het gehele programma en de veiligheidsplannen”, schrijft het bestuur van de Oranjevereniging in een persbericht. Dat ziet in deze omstandigheden geen mogelijkheid om dat in kaart te brengen. “Wanneer de situatie wel positief zal veranderen en er wel iets mogelijk zou zijn op koningsdag, zullen wij alsnog het mogelijke doen om iets te organiseren. “

Meestal beginnen rond deze tijd, in januari, de wagenbouwers met het bouwen van de wagens voor de optocht. “Ook dit is in deze periode volgens de richtlijnen niet mogelijk.” Het bestuur ziet daarom geen andere optie dan de optocht af te gelasten. “Wij als bestuur betreuren het zeer dat wij deze beslissing hebben moeten nemen en hopen uiteraard dat het ‘gewone leven’ weer snel aan de orde zal zijn.”

Het bestuur van de Oranjevereniging besloot om voor 2021 geen contributie te innen bij de leden. “Wij hopen dat we snel weer iets voor u kunnen organiseren. Maar het belangrijkste is dat wij snel en gezond uit deze vervelende periode komen.”

Enrico Kolk

Abonneer gratis

op de digitale krant