Afbeelding

Groothuis Bouwgroep eerste bouwbedrijf met WELL Gold

Partnerbijdrages

Groothuis Bouwgroep is het eerste bouwbedrijf in Nederland dat haar bestaande kantoorpand WELL Gold certificeert. Onlangs is de handtekening gezet en het certificeringstraject gestart, samen met WELL Fabriek.

Groothuis Bouwgroep is een familiebedrijf waar rentmeesterschap centraal staat, ook waar het gaat om duurzame inzetbaarheid en gezondheid van de medewerkers. Om op gestructureerde en genormeerde wijze de werkplekken en gezondheid te borgen heeft Groothuis besloten de WELL Building Standard voor gezonde gebouwen te hanteren.

Groothuis is hiermee de eerste Nederlandse bouwonderneming die haar bestaande kantoorpand laat certificeren. "We willen dit niet alleen voor onze eigen medewerkers inzetten, maar ook voor onze klanten een inspiratiebron zijn. Gezonde gebouwen dragen bewezen bij aan de productiviteit en het werkplezier van medewerkers, en daarmee aan het succes van de onderneming." zegt Claudi Groothuis, algemeen directeur van Groothuis Bouwgroep.

Uit de nul-meting blijkt dat het tien jaar oude kantoorpand, na diverse aanpassingen, al aan veel eisen voldoet. “Het is haalbaar om een Gold certificaat te behalen. In de afgelopen jaren is al veel geïnvesteerd in een gezond gebouw. Denk aan verlichting, zit-sta werkplekken, groene wanden en een nieuwe klimaatinstallatie. Daarbij moeten nog wel diverse maatregelen genomen worden, maar een groot aantal daarvan stonden al op de planning” aldus Claudi Groothuis.

Samen met WELL Fabriek is Groothuis Bouwgroep gestart met het verzamelen van bewijslast en het uitvoeren van de laatste maatregelen. “Eind 2020 willen we de certificering afronden. Een intensief traject, maar alle betrokkenen gaan ervoor. Het is haalbaar.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding