Afbeelding
Aangeleverd

Hoe realiseer je het beste internet op je thuiswerkplek?

Partnerbijdrages

Een groot deel van Nederland werkt momenteel thuis. Om op een fatsoenlijke manier thuis te kunnen werken, zijn er diverse vereisten aan de thuiswerkplek. Denk hierbij aan ergonomisch meubilair, een rustige werksituatie en misschien wel het belangrijkste, een goede internetverbinding! Een goede internetverbinding zorgt ervoor dat je in contact kunt blijven met je collega’s. Naast het contact met collega’s is de internetverbinding ook enorm belangrijk om contact te kunnen blijven met vrienden en familie. Omdat we in deze tijd zo enorm afhankelijk zijn van het internet geven we je in deze blogs enkele tips om de beste internetverbinding te realiseren!

Internetabonnement

Het internetabonnement is grotendeels verantwoordelijk voor de kwaliteit van de internetverbinding bij jou thuis. Als je een heel goedkoop abonnement hebt met een lage maximale internetsnelheid dan zal het internet niet snel worden. Het internetabonnement is dan ook geen abonnement waar je op moet willen besparen. Dit geldt normaal gesproken al, maar in deze tijd al helemaal. Door te kiezen voor een internetabonnement met een hoge maximale snelheid garandeer je de kwaliteit van het internet. Voordat je overgaat op een internet abonnement is het verstandig om de verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken. Internet vergelijken kan je niet alleen geld besparen, maar ook een hoop gezeur omtrent traag en onbetrouwbaar internet!

Plaatsing router

De plaatsing van de router is enorm belangrijk voor de internetsnelheid door het huis heen. De router dient zo vrij mogelijk in de woning geplaatst te worden om een maximale internetsnelheid te realiseren. Een router die tegen een muur aan wordt geplaatst verliest vaak al een groot deel van de internet ‘kracht’ doordat deze zo dicht tegen de muur staat. Daarnaast is de afstand van jouw werkplek tot de router enorm belangrijk. Hoe dichter je bij de router zit, hoe sterker ook jouw internet signaal zal zijn! De afstand tot de router gaat hand in hand met de plaatsing van de router. Als jouw werkplek een kleine 5 meter van de router is verwijderd zou je in principe goed werkend internet moeten hebben. Als er echter in deze 5 meter 3 betonnen muren staan, dan verlies je al een heel groot stuk van het signaal dat de router uitzendt!