Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Verkoopplaats Zwartewaterland open voor brengen en kopen

Partnerbijdrages

Net toen de winkels weer een beetje open mochten, startte Jeroen van Hasselt uit Zwartsluis in Genemuiden met zijn nieuwe kringloopwinkel aan de Klaas Fuitestraat. “Dat was wel even een risico, want het is lastig opstarten”, vertelt hij. “We zijn open op afspraak en we hebben een shoplicht. We hebben tien winkelmandjes staan.”

Van Hasselt benadrukt dat de Verkoopplaats een wisselend assortiment heeft. Met zijn Klussenbedrijf haalt hij inboedels op, waarvan een deel in de winkel terechtkomt. “En er zijn ook mensen ook die spullen komen brengen.” Mensen kunnen ook gebruikt frituurvet inleveren. Daar wordt biodiesel van gemaakt.

Zijn locatie, tegenover de Boni en Aldi, is een voordeel vindt hij. “En we hebben buiten ook vaste planten en palmbomen. Dat is natuurlijk ook een assortiment dat mensen trekt. Dat maakt ze nieuwsgierig om even binnen te kijken.”

De winkel is zes dagen per week geopend voor zowel brengen als kopen. Naast de winkel in Genemuiden heeft hij Van Hasselt een grotere locatie aan de Backxlaan 335 in Nieuwleusen. Ook daar is een ruim assortiment te vinden.

Verkoopplaats Zwartewaterland
Klaas Fuitestraat 25
0620351311

Johan Schurink