Afbeelding
Aangeleverd

Wandje stucen of toch liever het terras op?

Partnerbijdrages

Verheugen, uitstellen, opnieuw verheugen en opnieuw uitstellen… Maar inmiddels is het dan toch een feit; de winkels en terrassen zijn weer open! Kunnen we weer zomaar zonder afspraak de winkel in en met een vriend of vriendin een drankje doen op het terras. Heerlijk nieuws toch? De vraag is alleen nu wel, wanneer die ene klus afgemaakt wordt.

De zaterdagen hoeven niet meer in het teken van klusjes in huis te staan om de dag door te komen. We kunnen weer naar buiten. Winkelen, terrasjes afstruinen en genieten. En ook de lange avonden binnen zijn verleden tijd. In de avond hardlopen en daarna een drankje bij een vriend behoort gewoon weer tot de opties.

Goed nieuws of reden tot ergernissen?

Is het alleen maar zonneschijn nu? Nee, de kans dat het bij jou ook af en toe regent is helaas groot. Regen in de vorm van ergernissen over hoe laat jij of je partner thuis zouden zijn. Of ergernissen over onafgemaakte of uitgestelde klussen? En daar zit je natuurlijk niet op te wachten.

Was je net begonnen met die kamer om te toveren tot kantoor of kinderkamer? Zie je door het heerlijke zonlicht ineens al die vlekken op de muur of je plafond? Of krijg je binnenkort de sleutel van je nieuwe woning? Dan moet je keuzes maken. Hou je je partner aan het lijntje door het zelf te willen doen terwijl je tegen beter weten in best weet dat de terrasjes gaan winnen? Of kies je verstandig voor het inschakelen van een stukadoor zodat je deze zomer geniet van strakke heldere muren en plafonds EN het terras? 

Een wand of plafond stucen doe je zo

Heb je meerdere klussen liggen, bepaal dan eerst wat je zelf kan en wat je beter kunt laten doen. Onkruid uit je tuin halen en de ramen weer eens wassen, zijn prima doe-het-zelf taken. Maar een wand of plafond stucen geef je beter uit handen. Een ervaren stukadoor weet namelijk wat er nodig is en heeft de ervaring en materialen om te zorgen dat het er ook onberispelijk uitziet als het klaar is. Hij kan je adviseren over dunpleister, spuitwerk en wat de toleranties van sausklaar stucwerk moeten zijn. Weet of een dunne laag voldoende is en hoe belangrijk het is dat de juiste keuzes gemaakt worden om scheuren in het stucwerk te voorkomen. Denk aan het plaatsen en afsmeren van wapeningsgaas op de scheurkritieke delen. Maar ook aan voldoende lagen dunpleister om onregelmatigheden en ruwe delen uit te vlakken.

Kies een betrouwbare stukadoor

Een klusser zoeken via werkspot kan. Maar of dat zo’n verstandige keuze is, is nog maar de vraag. Liever vraag je een bedrijf dat een naam hoog te houden heeft. Zo weet je zeker dat ze er geen rotzooitje van maken. Stel bij het opvragen van een offerte ook andere vragen zoals wie de klus gaat uitvoeren. Doen ze dit zelf of wordt het uit handen gegeven? Wat voor materialen worden er gebruikt en wat is de termijn waarop de klus ingepland en klaar zal zijn. Zo krijg je meer grip op wie je in huis haalt, het tijdsverloop maar daarmee ook op het eindresultaat. Dat scheelt ergernis en frustratie. En eerlijk is eerlijk, met een blij gevoel zit je straks toch net lekkerder op het terras.