Afbeelding
Shutterstock

Een goed onderhouden woning, mede mogelijk gemaakt door gevelreiniging

Partnerbijdrages

Het weer wordt steeds beter, de zon blijft langer aan de hemel staan en we krijgen meer energie. En wat gaan we doen als het mooier weer is en we meer energie hebben? Dan gaan we klussen! We gaan de tuin aanpakken, het straatwerk verleggen, de boel straktrekken rondom het huis of een hele grote schoonmaak organiseren. Neem je de gevel ook gelijk even mee?

Vergeet de gevel niet!

De gevel is één van de dingen die het meest vergeten wordt tijdens de grote voorjaarsschoonmaak. Deze is door weer en wind vies geworden, zwart door de uitlaatgassen, of zit onder de groene aanslag. Mensen vergeten vaak dat de gevel best wel wat te verduren krijgt gedurende het jaar. Schoonmaken van de gevel wordt daarom vaak vergeten. Het gaat immers wel om het aangezicht van je huis!

Gevel laten reinigen

Doordat je je gevel laat reinigen onderhoud je hem. Het reinigen van je gevel verbetert de uitstraling van je huis, maar ook de levensduur van je woning! Zo is het beter voor de isolatiewaarde van de gevel en voorkom je schade op lange termijn. Schades zoals vochtplekken kunnen voorkomen als je weigert je gevel te reinigen. Je gevel kan je op diverse manieren laten reinigen, of het nu om een snelle gevelreiniging gaat of een diepe chemische reiniging. Wij vertellen je waar je op moet letten, wil je je gevel laten reinigen!

Verschillende steensoorten

Er zit veel verschil tussen gevels. Zo zijn jouw muren waarschijnlijk van een ander materiaal als dat van de buren gemaakt. Dat betekent dus dat niet iedere gevel hetzelfde is! Je kan een gevel hebben van rode baksteen, van kalkzandsteen of van beton. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Als je gevels van beton hebt kun je deze het beste reinigen met stoom. Heb je een gevel van rode baksteen? Dan kun je er schot op geven dat deze vervuild is met uitlaatgassen. Deze gevel kun je het beste laten reinigen door middel van een chemische reiniging. Wil je zelf snel gemakkelijk even de gevel afspuiten? Geen probleem! Pak de hogedrukspuit en probeer het eerst op een klein stuk gevel uit. Bekijk eerst wat het resultaat is zodra het is opgedroogd. Ben je tevreden? Ga er dan mee verder en spuit de gevel helemaal af!

Impregneren

Als je zelf de gevel schoonmaakt, ben je er nog niet. Zo kun je uiteindelijk wel ieder kwartaal de gevel afspuiten. Dat kost veel tijd en je hebt waarschijnlijk minder resultaat dan wanneer je het een professionele partij laat doen. Mocht je toch een professionele partij de gevel laten reinigen? Dan is het een idee om te vragen of ze hem gelijk kunnen impregneren. Dan blijft hij voor de komende tijd mooi, schoon én water- en vuilafstotend!