Afbeelding
Aangeleverd

Duurzaamheid kent geen tijd

Partnerbijdrages

Zie jij het ook om je heen gebeuren? Dat tijdens de coronacrisis zowel particulieren als bedrijven nog steeds aan het verduurzamen zijn? Wij ook! De verwachting is zelfs dat, wanneer de crisis is afgelopen, bedrijven al heel ver zijn als het op verduurzaming aankomt. Je zou denken dat de duurzaamheidstrend tijdens Corona een beetje naar de achtergrond is verdwenen. Toch blijken de klimaatveranderingen nog steeds hoog op het prioriteitenlijstje te staan. Zo ook bij Lanova en Ferex, twee bedrijven uit twee totaal verschillende branches. Zij hebben de meest duurzame en innovatieve ideeën bedacht. In dit artikel staan we daarbij stil.

Een slimme laadpaal

Rijden op elektriciteit is iets van nu en de toekomst. Steeds meer automerken gaan eraan geloven en brengen elektrische modellen op de markt. Dat moet ook wel, gezien de Nederlandse overheid als klimaatdoelstelling heeft om vanaf 2030 enkel nog elektrische auto’s op de markt te brengen. Dit met als reden dat elektrische auto’s geen schadelijke gassen uitlaten, en daarmee een stuk milieuvriendelijker zijn. Hoe mooi zou het zijn als je niet alleen elektrisch rijdt, maar ook je auto met groene stroom oplaadt?

Met het oog op het groeiende aandeel elektrische auto’s op het Nederlandse wegennet en het oog op elektrisch rijden nóg duurzamer te maken, kwam Lanova met een innovatieve laadpaal. Dit is een slimme laadpaal die de voorkeur voor groene stroom herkent. Wek je thuis wind- of zonne-energie op? Dan zal de laadpaal deze groene stroom gebruiken bij het opladen van jouw auto. Zo ben je nog milieubewuster bezig. Een slimme laadpaal elektrische auto kopen kan voor ieder model auto!

Een composiet rijplaat

De bouwsector is druk bezig met verduurzaming. Zo zie je steeds vaker duurzame mobiliteit op -en naar de bouwplaats, er worden vaker materialen en onderdelen hergebruikt en er wordt bij de bouw rekening gehouden met een duurzame inrichting. Op de bouwplaats zelf wordt ook al duurzamer gewerkt, met bijvoorbeeld rijplaten.

Bouwplaatsen staan er normaal om bekend dat ze niet heel bevorderend voor de natuur werken. Nadat de bouwplaats is leeggehaald, zie je vaak een beschadigd stuk grond. Met de rijplaten van Ferex, is dit niet het geval. Het bedrijf heeft rijplaten ontwikkeld van composiet, een glasvezelversterkt kunststof. Normaliter moet voor het plaatsen van rijplaten of gewicht draglineschotten een puin- of zandbed worden aangelegd. Met de composiet rijplaten is dit niet nodig, omdat ze ondergrondvolgend zijn. Het materiaal biedt optimale spreiding van de belasting, waardoor de ondergrond weinig last heeft van al het zware verkeer dat over de rijplaten rijdt. Zo blijft flora en fauna het beste behouden. Ga je de bouwplaats inrichten? Duurzame rijplaten huren kan bij Ferex.