Afbeelding
Aangeleverd.

5 Redenen waarom je vaker in de regio moet gaan fietsen

Partnerbijdrages

Als je één van de gelukkigen bent die zich tot de inwoners van Hasselt, Genemuiden, Zwartsluis en omgeving mag benoemen, woon je in een prachtig stukje Nederland! Maar, wat je dagelijks ziet, is uiteindelijk zo gewoon, dat je het misschien niet meer echt ziet. Wij stellen daarom voor om eens goed om je heen te kijken en geven je vijf redenen waarom je vaker in de regio moet gaan fietsen!

#1 Herontdek je woonomgeving

Misschien ken je de regio als je broekzak, maar er zijn vast nog plekjes waar je nooit komt en die je nog niet eerder hebt gezien. Op de fiets ontdek je die plekjes en geniet je van het prachtige landschap met de mooie natuur, het water, het vele groen, de talrijke vogels en andere fauna.

#2 Prachtige fietsroutes

Kijk online en kies de leukste fietsroutes uit. Wat dacht je bijvoorbeeld van een rondje Hasselt, via het waterrijke Olde Maten & Veerschootslanden naar Zwarsluis. Je fietst verder over de dijken naar Blauwe Hand, over Ronduite naar Sint Jansklooster en dwars door het platteland naar Vollenhove. Daar ga je de brug over en in zuidelijke richting langs het kanaal tot de volgende brug. Je fietst verder via het Zwartewaterland en neemt de pont naar Genemuiden. Van daar gaat de route eerst naar het oosten en daarna naar het zuiden, tot aan de volgende brug over de rivier het Zwarte Water. Deze steek je weer over, terug naar Hasselt. Het is een schitterende, zeer gevarieerde route en zo zijn er wel meer fantastische fietsroutes te vinden op internet!

#3 Leuke manier voor dagjes uit met het hele gezin

Fietsen in de omgeving is een leuke manier om een dagje uit te organiseren samen met je gezin. Onderweg kun je ergens op een terras gaan zitten of je neemt proviand mee en zoekt een idyllisch plekje uit voor een picknick. Zorg wél dat elk gezinslid een goede fiets heeft. Vooral voor kinderen is het erg belangrijk dat ze een degelijke fiets in de juiste maat hebben. Je hoeft daar trouwens echt de hoofdprijs niet voor te betalen. Bij Fietsenopfietsen heb je een uitgebreid assortiment van onder andere de merken Popal, Spirit en Altec. Dit zijn zeer goede fietsen voor een scherpe prijs.

#4 Leerzaam voor de kinderen en jezelf

Deze dagjes uit zijn niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Zo leren je kinderen de ‘ins en outs’ van het verkeer en worden ze een stuk handiger op de fiets. Ook over de omgeving is er veel te leren. Zoek wat informatie op over het gebied waar jullie gaan fietsen en wat je zoal onderweg tegenkomt. Een superleuke manier om spelenderwijs te leren, ook voor jezelf!

#5 Gezond

Als laatste reden noemen we dat fietsen erg gezond is. Het is goed voor lichaam en geest! Je traint je spieren, ademt frisse lucht in en verbetert je bloedsomloop. Door regelmatig te fietsen verbetert de conditie en het figuur van jou en de kinderen. Resultaat: gezonder, blijer en meer zelfvertrouwen.

Dus, redenen genoeg om vaker in de regio te gaan fietsen!