Afbeelding
Aangeleverd

Zo kies je een goede slotenmaker in Brugge

Partnerbijdrages

Zoek je een goede slotenmaker in Brugge of omgeving? Het kan best lastig zijn om een keuze te maken uit de beschikbare slotenmakers. Want, wat doe je als de deur achter je dichtvalt en je geen reservesleutel bij de hand hebt? En als ook de buren die niet hebben?

Je kunt een slotenmaker inschakelen. Het is belangrijk dat het een goede is, en geen malafide. Dat voorkomt onnodig hoge kosten, garandeert een goed slot en zorgt voor een nauwkeurige en nette werkwijze. We zetten een aantal tips op een rij.

Herken de malafide slotenmaker

Het is belangrijk om een malafide slotenmaker al vooraf te herkennen. Dat kan aan de hand van een aantal eigenschappen:

Via een tussenpersoon

Word je doorgeschakeld zodra je belt, dus krijg je te maken met een tussenpersoon? Vraag het bedrijf naar het adres bij jou in de buurt waar het zegt gevestigd te zijn. Een tussenpersoon kan dat adres vaak niet noemen, dus dat is een teken aan de wand. 

Geen prijsindicatie

Krijg je vooraf geen prijsindicatie, omdat de slotenmaker het ‘eerst moet zien’? Dan is het belangrijk om op te passen. Een goede slotenmaker herken je aan een prijsopgave die je vooraf krijgt. Je weet daardoor ongeveer waar je aan toe bent qua kosten.

Weinig gereedschap mee

Een goede slotenmaker heeft veel gereedschap mee om de deur netjes te openen. Dus heeft de ‘specialist’ alleen een flipperkaart en een boormachine? Dat is over het algemeen geen goed teken. 

Bus zonder bedrijfslogo

De malafide bedrijven die sloten maken en deuren openen rijden over het algemeen rond zonder bedrijfslogo. Weet dat het in dat geval dus verstandig is om op de andere eigenschappen te letten, omdat het mogelijk geen goede slotenmaker is. 

Vraagt om vooraf te tekenen

Een goede slotenmaker zal je ten slotte niet vooraf vragen om te tekenen. Natuurlijk spreek je samen de kosten af, net als de werkzaamheden en de werkwijze. Je tekent past voor betaling als het werk is afgerond.

Tips: slotenmaker in Brugge inhuren

Gebruik de bovenstaande tips om een goede slotenmaker te herkennen. En te voorkomen dat je niet het slachtoffer wordt van een malafide slotenmaker die vooral van plan is om je een heel hoge rekening te sturen. Of mee te geven zelfs, omdat je de bedragen in de meeste gevallen meteen contant moet afrekenen. Dat is een extra eigenschap waar je de malafide bedrijven aan herkent. Al is het in dat geval vaak te laat, waardoor je er niets meer aan kunt doen.

Dus ben je in plaats daarvan op zoek naar een goede slotenmaker die je in Brugge en omgeving kunt inschakelen? Win online zoveel mogelijk informatie in. Op die manier krijg je alvast een beter beeld van de werkzaamheden, de werkwijze en de kosten die je kunt verwachten. En gebruik de bovenstaande tips om daarna te controleren of het allemaal in orde is. Het biedt nog steeds geen 100 procent garantie, maar je maakt het risico in ieder geval veel kleiner dat je het slachtoffer wordt van een malafide bedrijf.