Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Dit is de reden waarom jij moet gaan samenwerken met een online marketingbureau

Partnerbijdrages

Vind jij dat jouw bedrijfswebsite veel te weinig bezoekers trekt? Heeft jouw product of dienst echt wel potentie, maar weet je niet hoe het juiste publiek trekt? Dan is het misschien tijd om een online marketingbureau in de arm te nemen. Eigenlijk kun je als ondernemer niet meer zonder online marketing, of je jouw product of dienst nu online of offline aanbiedt. Je zult namelijk op de een of andere manier bezoekers naar je website moeten trekken. Er zijn natuurlijk verschillende manieren waarop je dat kunt doen. Denk aan posten op social media, adverteren op Google, maar ook aan de hand van diverse SEO technieken. En vooral op dat laatste vlak kan een online marketing bureau als doublesmart.nl veel voor je betekenen!

Besteed je SEO uit aan een expert

Voor wie niet weet wat SEO precies is: het staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands is dat zoekmachine optimalisatie. Het omvat alle tools en technieken die ervoor zorgen dat je website hoger in de organische zoekresultaten van Google (en andere zoekmachines) komt te staan. Dit heeft vele voordelen. SEO heeft bijvoorbeeld een lange termijneffect, terwijl je als je je richt op advertenties direct geen bezoekers meer trekt als je ermee stopt. Daarnaast is SEO lang niet zo duur als het plaatsen van advertenties, hoewel dat natuurlijk afhangt van of je het uitbesteedt of niet. Er zijn veel verschillende technieken die een online marketing bureau kan toepassen om jouw website beter vindbaar te maken. Benieuwd naar welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Meer klanten trekken door SEO

Allereerst is het belangrijk om te weten dat jouw ranking wordt beïnvloed door diverse factoren. De eerste is natuurlijk de content op jouw website. Deze moet gecreëerd worden aan de hand van een zoekwoordenonderzoek. Je wilt immers weten wat het zoekvolume en de concurrentie op diverse termen is voordat je besluit op basis van welke zoektermen je je content maakt. Om deze reden voert een marketingbureau doorgaans eerst een zoekwoordenonderzoek uit, en creëert vervolgens pas de content. Ook kan een zoekwoordenonderzoek worden ingezet om zo slim mogelijk te adverteren op Google, maar dat is weer een ander verhaal.

Optimaliseer je website

Naast de content op je website is het voor een hoge ranking ook erg belangrijk dat je website gebruiksvriendelijk is. Hij moet snel laden, logisch in elkaar zitten, en duidelijke, beschrijvende metatitels en -omschrijvingen hebben voor elke pagina en afbeelding. En ook dat verzorgen ze bij doublesmart.nl voor je. Als laatste besteden ze uiteraard aandacht aan linkbuilding. Want ook dat is ontzettend belangrijk voor een hoge ranking in Google. Op hun website vind je al veel informatie over wat linkbuilding precies is, en hoe dit je kan helpen bij het vinden van klanten via zoekmachines.