Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Tover jouw trap om met een traprenovatie

Partnerbijdrages

Ga je verhuizen of verbouwen of is het gewoon tijd voor een nieuwe trap? Dan kun je er ook voor kiezen om de trap te renoveren in plaats van te vervangen. Met een traprenovatie kun je een nieuwe uitstraling creëren om het helemaal te laten aansluiten op jouw stijl. Kies uit verschillende soorten bekleding en kleuren. Van een lichte en rustige look tot een statement in huis met een donkere en stoere look. Herstel de trap met een traprenovatie bij Floorlife. 

Waarom traprenovatie in plaats van een nieuwe vloer?

Het wordt steeds populairder om een trap te renoveren in plaats van een nieuwe aan te schaffen. Het vervangen van een trap kost veel tijd en is ook zeer kostbaar. Er komt een hoop werk kijken bij het zetten van een nieuwe trap, meer dan veel mensen van te voren zouden denken. De oude trap moet worden verwijderd, het afval moet worden verzameld en afgevoerd en er moet opnieuw gestuct worden. In veel gevallen is het dus verstandiger om een trap te renoveren. Traprenovatie zorgt er dan voor dat je een totale nieuwe look hebt in een korte tijd. Het is daarbij ook echt een waardevermeerdering voor jouw huis. Een trap hoort bij de basis van het huis en wanneer hier een goede, stevige en mooie trap in zit zal het meer opleveren dan een renovatie zal kosten.

Voor elk interieur een mooie trap

Binnen enkele dagen een trap die helemaal past bij jouw interieur. Wanneer jouw interieur verandert, kun je de trap makkelijk mee veranderen. De trap wordt meerdere keren gebruikt op een dag en kan in de loop van tijd slijtageplekken krijgen. Met overzettreden, of pvc slabs, die je makkelijk over de huidige treden heb je binnen no-time een nieuwe trap. Kies uit bijvoorbeeld een traprenovatie met PVC of parket. Tover de trap om tot een stijlvolle, duurzame en makkelijk te onderhouden trap, maak het een statement in de ruimte.

Een traprenovatie met PVC 

Het wordt steeds populairder, de trap met PVC bekleding. PVC is voorzien van een anti-slip wat jou veel veiligheid biedt en zorgt dat je niet gemakkelijk uitglijdt. De mogelijkheden voor een traprenovatie met PVC zijn groot en er zitten veel voordelen aan verbonden. Zo maak je de trap makkelijk schoon, is het onderhoud eenvoudig en maak je de trap makkelijk naar wens.  

Een traprenovatie met parket

Haal de natuur in huis met een traprenovatie met parket. Duurzaamheid wordt met de dag belangrijker in de samenleving. Wanneer je hier rekening mee wil houden met de renovatie van de trap kun je kiezen voor een parket bekleding. Je maakt dan zeker een goede keuze voor het milieu. Kies voor een parket trap met weinig oneffenheden of een rustieke trap met grote noesten en scheuren. 

Traprenovatie voor open- en gesloten trappen

Voor open- en gesloten trappen biedt traprenovatie de uitkomst. Je vindt verschillende tijdloze opties om jouw trap een nieuw uiterlijk te geven. De stootborden en slabs kunnen in dezelfde dessins geleverd worden om de trap een geheel te maken. Het verschil tussen een traprenovatie voor open- en gesloten trappen is het stootbord. Bij een open traprenovatie is een stootbord niet mogelijk maar bij een gesloten trap wel. 

Er is nu in het kort besproken hoe een traprenovatie in zijn werking gaat. Mocht je toch nog meer informatie of advies willen, neem dan contact op met een specialist.