Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Zo kun je besparen op je brandstofverbruik

Partnerbijdrages

Met de huidige brandstofprijzen is het natuurlijk wel zo fijn dat je dit toch waar mogelijk enigszins kunt beperken. Ondanks het feit dat je er niet altijd aan ontkomt om toch met de auto naar je werk toe te gaan, kun je er tijdens het rijden op verschillende manieren rekening mee houden. Zo zul je merken, dat je met het toepassen van een paar eenvoudige tips uit dit artikel al snel enkele liters aan brandstof kunt besparen. Doe er dus je voordeel mee!

Check je bandenspanning

De nieuwere auto’s beschikken over een speciale sensor die aangeeft of de bandenspanning nog op orde is. Heb jij deze luxe niet, dan is het zeker aan te raden om je banden toch minimaal iedere 6 weken te controleren of ze nog hard genoeg zijn. Te zachte banden zorgen namelijk voor meer weerstand, waardoor ook je brandstofverbruik tijdens het rijden logischerwijs omhoog gaat. Zorg er dus voor dat je jezelf aangewend om dit bijvoorbeeld te combineren met een bezoekje aan de wasstraat.

Let op je snelheid

Uiteraard is het belangrijk en ook verplicht om je aan de aangegeven snelheid te houden. Toch zijn er momenten waarop je harder mag rijden. Denk hierbij aan de snelweg, waar je na een bepaalde tijd in plaats van 100 kilometer per uur, 130 kilometer per uur mag rijden. Wil je brandstof besparen, dan is dit één van de dingen die je het beste niet kunt doen. Vooral niet wanneer je een wat oudere auto hebt, dan zal je al snel merken dat je auto met deze snelheden ontzettend hoog in de toeren zit, wat dus betekent dat het brandstofverbruik tot wel 15 procent hoger kan zijn, dan wanneer je gewoon 100 rijdt. De kosten die je hiermee weet te besparen, kun je dan vervolgens voor iets anders gebruiken.

Schakel op tijd

Zorg ervoor dat je tijdens het rijden op tijd schakelt. Doe je dit niet, dan blijf je niet alleen in een veel hoger toerental rijden, maar verbruik je dus ook onnodig meer brandstof. Zorg er ook voor dat je bijvoorbeeld rustig remt. Vooral wanneer je op een recht stuk rijdt en het is overzichtelijk, dan kun je rustig een wat langere remweg hanteren. Rem uiteraard niet te langzaam, want als er dan iemand voor je zit die je niet op tijd hebt gezien, dan kan het natuurlijk zijn dat je diegene raakt. Deze kosten van de schade bij de ander worden bij een WA en WA+ autoverzekering wel gedekt, maar de kosten die jezelf hebt natuurlijk niet. Wil jij je auto daarom liever allrisk verzekeren? Dat kan! Vergelijk dan eerst online je verzekering auto om te kijken welke verzekeraar het beste bij jou past.

Rijd op cruisecontrol

Bij de meeste wat nieuwere auto’s heb je het voordeel dat je gebruik kunt maken van de cruise control. dit zorgt ervoor dat je op een constante snelheid blijft rijden, waardoor je niet hoeft te remmen en geen gas bij hoeft te geven. Dit zorgt ervoor dat het brandstofverbruik vele malen lager uitvalt, dan wanneer je ervoor kiest om iedere keer in te halen en van snelheid te veranderen. Uiteraard snappen we dat je na een dag werken het liefst snel naar je woning rijdt, maar het kan je op jaarbasis flink wat euro’s schelen.