Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hoe hou ik mijn kofferbak schoon?

Partnerbijdrages

Op een heerlijke herfstdag besluit je naar het bos te gaan met je hond. Je trekt de regenlaarzen aan en je hond komt heerlijk met zijn blubberpoten aanrennen en wil natuurlijk ook weer mee naar huis. Over je eigen laarzen nog niet te hebben gesproken. Een kofferbak wordt voor ontzettend veel doeleinden gebruikt. Niet alleen voor de vuile dingen, ook nette spullen worden regelmatig van de ene plek naar de andere plek gereden. Hoe fijn is het om je kofferbak tegen alle soorten vuil en haren te beschermen? Om daarmee ook je spullen netjes te houden? We gaan hier eens dieper op in zodat jij voortaan een schone kofferbak hebt!

Een grondige reiniging

Eens in de zoveel tijd is het heerlijk verfrissend om je auto grondig te reinigen, de kofferbak kan je dan prima meenemen. Helemaal wanneer je geen kofferbak mat in je auto hebt liggen, is het verstandig om deze reiniging regelmatig te herhalen. Voor een grondige reiniging van je kofferbak gebruik je een stofzuiger, een emmer met lauw water, microvezeldoekjes, een spons, bekledingsreiniger, impregneerspray, ruitenreiniger, een zeem. Zuig de kofferbak flink uit en begin dan met het reinigen van de kofferbak. Op de ramen achter in de auto, zitten waarschijnlijk heel wat vlekken van de snuit van je hond, daarom is het verstandig om deze ramen ook grondig mee te nemen.

Kofferbak matten

Vind je het tijdrovend of heb je gewoon geen zin om regelmatig met een stofzuiger door de kofferbak heen te moeten? Wil je dat je kofferbak beschermt wordt tegen slijtage? Dan is een goed passende kofferbak mat voor honden de uitkomst om je auto goed te beschermen tegen vuil, haren en krassen van de nagels. Voorkomen is immers beter dan genezen! Naast dat de kofferbak goed beschermd wordt met een kofferbakmat, verminderen ze ook het weggeluid voor je huisdier wanneer je aan het rijden bent. Een kofferbakmat kan gebruikt worden voor je huisdier, maar ook voor boodschappen of een kinderwagen of andere zware materialen. De matten zijn makkelijk schoon te spuiten wanneer ze vies zijn. Nog een voordeel van deze kofferbakmat is dat hij is voorzien van een verhoogde buitenrand, altijd makkelijk wanneer er geknoeid wordt met drinken!

Alles wat je moet weten over een hondenrek 

 In bepaalde Europese landen is een hondenrek verplicht. Voor Nederland geldt dat je niet gehinderd mag worden door inzittenden of lading. Daarom wordt het altijd aangeraden om een veiligheidsrek in de auto te plaatsen wanneer je een huisdier wilt vervoeren, zoals je hond. Een mooi voorbeeld is de hondenrek suzuki, speciaal op maat gemaakt voor je auto waardoor hij perfect past. Wanneer je een hondenrek in de auto plaatst en je hebt een auto met side-airbags, is het erg belangrijk om hier rekening mee te houden. Wanneer je twee honden wilt vervoeren is het mogelijk om een scheidingswand te bevestigen aan het hondenrek. Wanneer je een scheidingswand gebruikt kan je de hoedenplank niet gebruiken. Een scheidingsrek is makkelijk te plaatsen en te verwijderen. In de meeste gevallen is hier zelfs geen gereedschap voor nodig.