Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Is 2023 het jaar van sneller en goedkoper internet?

Partnerbijdrages

Het nieuwe jaar heeft zijn intrede gedaan en dat is een mooi moment om je huidige internet abonnement eens onder de loep te nemen. Wanneer jij niet gebonden zit aan een vast contract is de kans namelijk groot dat je flink wat geld kunt besparen. We vertellen je hoe het zit.

Welkomstkorting bij andere provider

Providers, en dan geen specifieke aanbieder maar alle aanbieders, willen jou graag binnenhalen als nieuwe klant. Daarom belonen ze nieuwe klanten met een gigantische welkomstkorting, die oploopt tot wel 30 euro per maand. Dit gedurende het eerste (half) jaar van je nieuwe abonnement. Spreekt dat voordeel je wel aan? Dan kun je zelf de prijzen van internet providers vergelijken aan de hand van een postcodecheck.

Overstappen soepel geregeld

Het gaat dus niet om een specifieke aanbieder, maar het gaat erom dat je naar een andere aanbieder gaat dan waar je nu klant bent. De meeste providers bieden je ook nog gratis aansluiting, installatieservice en een overstapservice. Dat laatste wil zeggen dat ze je huidige abonnement voor je opzeggen en ervoor zorgen dat de overgang soepel vergaat, zodat je niet zonder internet zit. Wel zo prettig als je weet dat dat soepel verloopt.

Optioneel combineren met tv

Wie graag televisie kijkt die kan het internet abonnement combineren met televisie. Uiteraard is dit duurder, maar daarentegen loopt de korting relatief gezien hoger op. Bovendien kun je gratis extra’s ontvangen. Denk aan gratis wifi-boosters, een televisie of een abonnement op een streamingsdienst. Zo ontvang je bijvoorbeeld F1 TV, Canal Plus Films en Series, ESPN Compleet en FilmBox bij een internet met tv-abonnement. De gratis extra’s wisselen per aanbieder, dus neem dit mee in je keuze en kijk wat interessant is voor jou.

Hogere snelheid voor minder geld

Als je overstapt dan kun je kiezen voor een hogere snelheid. Dat is handig, want doordat we tegenwoordig steeds actiever gebruik maken van internet, kan de snelheid per apparaat trager worden. Zo hebben smart apparaten, zoals smart verlichting, een slimme deurbel en andere vergelijkbare apparaten, invloed op de snelheid. Door de welkomstkorting sleep je mogelijk voor een lager maandbedrag een sneller abonnement in de wacht.

Overweeg een glasvezel abonnement

Wie van het allersnelste internet wil genieten die komt uit bij glasvezel. Je kunt eenvoudig controleren óf én welke glasvezel aanbieders er op jouw adres leveren. Het grote voordeel van glasvezel is dat de download- en uploadtijd altijd gelijk zijn, en dat het super stabiel is. Als er nog geen glasvezelaansluiting op jouw adres ligt, dan kun je het beste hopen op een volgende ronde van een glasvezelcampagne. Je krijgt dan een gratis aansluiting, waar je anders zo’n 650 euro voor moet betalen.

Besparen op mobiele abonnement

Wanneer je je mobiele abonnement bij dezelfde aanbieder als internet afsluit, dan kun je vaak van extra voordeel genieten. Voorbeelden zijn KPN, Budget Alles-in-1 en Ziggo (Vodafone). Zo krijg je bijvoorbeeld gratis data, belminuten en tot €7,50 extra korting per maand. Is de moeite waard! Ben je overstapt naar een nieuw contract? Pen de afloopdatum ergens neer, zodat je na de contractperiode opnieuw kunt vergelijken. Grote kans dat je dan opnieuw welkomstkorting en andere voordelen kunt pakken door over te stappen.

Abonneer gratis

op de digitale krant