Afbeelding
Stockfoto

Streep door competitieduel DESZ vanwege corona

Sport

(door Gerard Meijering)

ZWARTSLUIS - DESZ komt zaterdag niet in actie tegen The Knickerbockers. De studentenvereniging uit Groningen is getroffen door het coronavirus. Vijftien spelers van de studentenvereniging uit Groningen zijn in quarantaine. 

Donderdag rond 17.00 uur werd DESZ-voorzitter Barend Vinke ingelicht. Daarna ging er volgens hem ‘resoluut een streep’ door het competitieduel in de tweede klasse J. “We gaan gaan kijken of we een andere club kunnen vinden die komende zaterdag ook niet kan voetballend, zodat er een oefenwedstrijd kan worden gespeeld”, aldus Vinke. 

De preses van DESZ is bezorgd over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Ook omdat het tweede elftal van DESZ op zaterdag 24 oktober een uitwedstrijd speelt bij The Knickerbockers tegen het vierde team van de studentenvereniging. Volgens Vinke is het maar de vraag of de ploeg van DESZ dan in actie komt in Groningen. “We gaan de vinger aan de pols houden. Van dag tot dag. Bij ons zijn binnen de club tot dusver geen besmettingen. Dat willen we heel graag zo houden”, aldus Vinke. 

Gerard Meijeringh