Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Omar Kavak vertrekt bij Sportclub Genemuiden, ook Martijn van der Laan en Patrick Jansen weg na dit seizoen

Sport

GENEMUIDEN - Na dit seizoen komt er een einde aan de periode Omar Kavak bij Sportclub Genemuiden. De trefzekere aanvaller gaat de hoofdklasser na vijf seizoenen verlaten, omdat Sportclub Genemuiden wil verjongen. Daarom wordt er ook afscheid genomen van Martijn van der Laan en Patrick Jansen.

Sportclub Genemuiden laat weten dat de technische commissie de periode waarin de competitie stilligt heeft gebruikt om vooruit te kijken naar het komende seizoen. “Als gevolg hiervan is besloten om volgend seizoen de selectie op een aantal posities te verjongen. Hierdoor zullen de overeenkomsten met Omar Kavak, Martijn van der Laan en Patrick Jansen niet worden verlengd en gaat de club op zoek naar jongere alternatieven”, aldus de hoofdklasser.

Met name het naderende vertrek van Omar Kavak is opvallend. Hij is bezig aan zijn vijfde seizoen in Genemuiden. In 117 officiële wedstrijden scoorde hij maar liefst 93 keer. In zijn eerste seizoen maakte hij in 29 wedstrijden 27 doelpunten. In zijn tweede jaar wist hij dit hoge aantal zelfs te overtreffen. In de 30 wedstrijden vond hij 33 keer het net. “Alleen al om zijn vele, soms weergaloze, doelpunten, maar ook zijn geweldige professionele instelling als sportman en zijn betrokkenheid bij de club, is Sportclub Omar veel dank verschuldigd”, zo laat de club weten.

Martijn van der Laan en doelman Patrick Jansen zijn bezig aan hun tweede seizoen bij de club en kwamen (tot nu toe) mede door de afgebroken seizoenen niet verder dan respectievelijk 25 en 28 wedstrijden in het eerste elftal van Sportclub Genemuiden.
“De technische commissie wil alvast alle drie spelers bedanken voor hun inzet en waarde die zij hebben gehad binnen de club en wenst hun zowel op sportief gebied als privé nog heel veel succes toe. Uiteraard zullen we na het seizoen op gepaste wijze afscheid nemen van deze spelers”, zo besluit Sportclub Genemuiden.

Gerard Meijeringh