Afbeelding
Foto: Olympia '28

Jeroen Bos stopt bij Olympia ‘28 en verruilt Hasselt voor een eiland in de Stille Oceaan

Sport

HASSELT - Keeper Jeroen Bos gaat vertrekken bij Olympia ’28. De afgelopen tien sseizoenen was hij keeper van de eerste selectie. De reden van vertrek is een bijzondere: Jeroen en zijn vrouw gaan zich in het najaar namelijk vestigen op het eiland Guam wat middenin de Stille Oceaan ligt.

Jeroen Bos (27 jaar) is een rasechte Hasselter en voetbalt al 22 jaar bij Olympia’ 28. Begonnen als veldspeler werd hij in de C-junioren door een speling van het lot keeper. “Onze eigen keeper was er toen niet, dus toen mocht ik keepen. Dezelfde dag had ook de B1 een keeper nodig, dus daar ook meteen gekeept.” Na het verdere seizoen keeperstraining te hebben gehad, startte hij de competitie erop als keeper van C1.

Bos kijkt tevreden terug op zijn carrière bij Olympia’28. “Voor mij liggen plezier en prestatie dicht bij elkaar. En ik heb het gevoel dat ik er voor mezelf het maximale uit heb kunnen halen.” De goalie vindt het wel jammer dat hij nooit een kampioenschap mocht vieren met de hoofdmacht van de club uit Hasselt. Persoonlijk hoogtepunt was zijn aandeel in het voorkomen van degradatie in 2017. Het tweeluik met Zwolsche Boys werd beslist via strafschoppen en Bos pakte de derde Zwolse pingel. Hierdoor bleef Olympia ’28 in de derde klasse.

Het voetballen bij Olympia ’28 en ‘de hele levendigheid en gezelligheid eromheen’ gaat hij missen. “Het is tenslotte mijn thuisclub en zo voelt het ook.” De coronapandemie zette helaas een streep door een mooi laatste jaar. “Het laatste anderhalve seizoen heeft het allemaal grotendeels stil gelegen. Ik heb er enorm van gebaald, maar het is niet anders.”

In het najaar vertrekt Bos dus naar het eiland Guam, een klein Oceanisch eiland wat territoriaal toebehoort aan de Verenigde Staten. Dit alles heeft te maken met het werk van zijn vrouw, Zij is voor de komende drie jaar gestationeerd op het eiland. Momenteel werkt ze nog in Duitsland, waar Bos derhalve nu ook vaak te vinden is. Ondanks het vertrek uit Hasselt kijkt hij uit naar de nieuwe periode. “Je leeft er steeds meer naar toe. Ik heb er nu echt veel zin in.” Of Bos gaat werken of studeren op Guam weet hij nog niet, die keuze volgt nog. En of hij er gaat voetballen? “Dat ga ik zeker proberen! Er wordt gevoetbald, maar natuurlijk onvergelijkbaar met hier. Ik ben benieuwd.”

Gerard Meijeringh