Afbeelding
Foto: Gerard Meijeringh

Sportclub Genemuiden lanceert eigen biertje; Wetering Blond vanaf vrijdagmorgen verkrijgbaar bij Vino

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft samen met Vino Genemuiden, Comceptum en Prestige een uniek product op de markt gebracht. De club komt met een eigen biertje onder de noemer ‘Wetering Blond’. De opbrengst is bestemd voor de kantinekas van Sportclub Genemuiden. Met ingang van vrijdag 10.00 uur is het bier te verkrijgen bij Vino Genemuiden en met de aankoop verzekeren mensen zich van een exclusief product. “Dit kom je nergens tegen in Nederland. Een voetbalclub met een eigen biertje”, aldus voorzitter Raymond van Dijk van Businessclub De Wetering van Sportclub Genemuiden.

Het idee komt uit de koker van eigenaar Nicole Kornet van Vino Genemuiden. Vorig jaar oktober lanceerde ze met succes het Gaellemuniger Weidebier. Twee jaar geleden trad Vino Genemuiden toe tot Businessclub De Wetering. In coronatijd ontstond bij haar steeds meer het idee om iets te doen voor Sportclub Genemuiden. Het voetbal doet veel voor mij, maar in coronatijd zijn winkels, de horeca en sportkantines dicht. Ik zocht naar een manier om de club die ik een warm hart toedraag te helpen”, aldus Kornet.

Ze kwam met het idee om een eigen Sportclub Genemuiden-biertje op de markt te brengen. Eerder wist ze in acht dagen 3.000 flessen Gaellemuniger Weidebier te verkopen. Ook nu is er sprake van een ‘limited edition’. Er is een voorraad van 10.000 flessen en het bier is alleen te verkrijgen bij Vino Genemuiden. Hoe smaakt het bier? “Het is een kruidig biertje met een fruitige ondertoon. Koud drinkt het heel erg lekker weg”, aldus Kornet.

Het bier wordt aangeboden in een fraaie doos met daarin zes flessen. De prachtige etiketten ademen een en al nostalgie. Met het project Wetering Blond heeft Sportclub Genemuiden goud in handen. Het pakket kost 22 euro, maar voor dit geld heb je echt iets speciaals in handen en met deze aankoop steun je ook nog Sportclub Genemuiden. Het is ook zeer geschikt om als cadeau weg te geven als je iemand echt met iets bijzonders wilt verrassen.

Het project is een samenwerking tussen Vino Genemuiden, reclamebureau Comceptum en allround creatief reclameproductiebedrijf Prestige. Al deze namen zijn leden van Businessclub de Wetering. Samen hebben ze de krachten gebundeld om Sportclub Genemuiden een steuntje in de rug te geven. Voor Kornet snijdt het mes aan twee kanten. Twee weken geleden is ze met Vino Genemuiden verhuisd van het Kerkplein naar de Westerkaai 56. Met de verkoop van Wetering Blond hoopt ze op veel aanloop bij de nieuwe locatie. Daarnaast wordt de lege kantinekas van Sportclub Genemuiden door de actie weer wat aangevuld.

Gerard Meijeringh