Doelpuntenmakers Omar Kavak (links) en Roelof de Jong in duel tijdens Genemuiden-SVZW
Doelpuntenmakers Omar Kavak (links) en Roelof de Jong in duel tijdens Genemuiden-SVZW Foto: Helmich Lubberts

Omar Kavak kiest voor Pelikaan S

Sport


GRONINGEN - Omar Kavak speelt komend seizoen bij Pelikaan S. De aanvaller hoopt met de ambitieuze eersteklasser door te kunnen stoten naar de hoofdklasse.

In januari werd bekend dat de technische commissie van Sportclub Genemuiden niet verder wilde met Omar Kavak omdat de club wilde ‘verjongen’. De aanvaller ging op zoek naar een nieuwe club. Hij was in gesprek met diverse clubs, maar heeft gekozen voor Pelikaan S uit Oostwold. Dat is goed te bereizen vanuit zijn woonplaats Zuidlaren. “Het is een ambitieuze club die naar de hoofdklasse wil en er voetballen nog wat voormalig teamgenoten van mij”, zegt Kavak.

De 32-jarige Kavak zit nog vol ambities en benadrukt dat hij zich zeker niet te oud voelt. “Goed genoeg zijn heeft niets met leeftijd te maken. Als je je goals scoort en fit genoeg bent, ben je zeker niet te oud. Ik voel me hartstikke en ga nog wel even door”, aldus Kavak, die zijn laatste training bij Sportclub Genemuiden achter de rug heeft. Een moeilijk moment voor de aanvaller, die vijf seizoenen speelde op Sportpark De Wetering. “Het viel me best zwaar. Van alle clubs waar ik heb gespeeld, staat Sportclub Genemuiden met stip bovenaan. Een prachtige club en ik heb met fantastische jongens samengespeeld”, besluit Kavak. 

Gerard Meijeringh