Afbeelding
Stockfoto

Topduel in Genemuiden, Olympia’28 treft koploper, DESZ naar Gramsbergen

Sport

ZWARTEWATERLAND - Voetballiefhebbers in Zwartewaterland kunnen zaterdag hun hart weer ophalen. Zo is de topper tussen Sportclub Genemuiden en Eemdijk een prachtig affiche. Ook het duel tussen Olympia’28 en koploper Hatto Heim mag er zijn. Olympia-trainer Hans Roeland kan voor het eerst beschikken over Brian Snijder en Martijn Laarman. De supporters van DESZ reizen met de supportersbus af naar Gramsbergen. 

Het treffen Sportclub Genemuiden en Eemdijk is het duel tussen respectievelijk de nummers twee en drie van de hoofdklasse B. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt een punt in het voordeel van Sportclub Genemuiden. Eemdijk doet het dusver prima in de hoofdklasse B. In Genemuiden speelt Eemdijk zaterdag de tweede topper op rij. Afgelopen zaterdag speelde de ploeg met 2-2 gelijk in een enerverend duel. Sportclub Genemuiden boekte zaterdag wederom een prima resultaat in een uitwedstrijd. ONS Sneek werd met 0-4 verslagen. 

In de tweede klasse J staat DESZ na drie speelronden op een tiende plek met slechts drie punten. Dat is toch tegenvallend te noemen. Zaterdag wacht een pittige klus voor de Sluzigers met de uitbeurt bij Gramsbergen. Deze ploeg staat met zes punten op een derde plek. 

In de derde klasse C ontvangt Olympia’28 Hatto Heim. De ploeg uit Hattem is koploper met de volle buit uit drie duels. Olympia’28 verraste afgelopen zaterdag in positieve zin door koploper Swift ‘64 met 2-3 te verslaan en staat nu op vier punten. De gestaakte wedstrijd tegen Zwolsche Boys wordt uitgespeeld op zaterdag 13 november. 

Programma
Hoofdklasse B (8e speelronde)

Sportclub Genemuiden - Eemdijk 14.30 uur 

Tweede klasse J Noord (4e speelronde)
Gramsbergen - DESZ 14.30 uur

Derde klasse C Oost (4e speelronde)
Olympia’28 - Hatto Heim 14.30 uur

Gerard Meijeringh