Afbeelding
Stockfoto

Sportclub Genemuiden koploper, remise voor DESZ, Olympia’28 onderuit

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden heeft zaterdag de topper tegen Eemdijk met 3-0 gewonnen. De ploeg van trainer René van der Weij gaat nu aan kop in de hoofdklasse B, omdat Urk bleef steken op 0-0 bij ASV de Dijk. DESZ speelde gelijk tegen Gramsbergen. Olympia ’28 moest een verliespartij incasseren tegen Hatto Heim.

Sportclub Genemuiden kwam al in de 13e minuut op voorsprong via een benutte strafschop van Kay Velda. Na rust viel de treffer van Osama Ben Kaddour op een fijn moment. Sijmon Eenkhoorn maakte vlak voor tijd de 3-0.

DESZ kwam voor rust op voorsprong via Tom Kisjes, maar keek in de rust tegen een 2-1 achterstand aan. In de tweede helft was Kisjes opnieuw trefzeker.

Olympia’28 hield Hatto Heim voor rust op `1-1. Na rust liepen de bezoekers uit naar 1-3. Olympia kwam nog terug tot 2-3, maar na een rode kaart van Thijmen van den Berg scoorde Hatto Heim ook nog de 2-5. Namens Olympia scoorden Bertus Finke en Patrick Reuvekamp.