Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Sportclub Genemuiden bedankt vertrekkende spelers tijdens Biestemerkeumpien

Sport

GENEMUIDEN - Na een jaar onderbreking pakte Sportclub Genemuiden maandagavond weer een jarenlang traditie op. Tijdens de Biestemerkeumpien werd dit keer afscheid genomen van Omar Kavak, Rik en Job van Dalfsen en Erwin Henniphof.

Omar Kavak speelde vijf seizoenen bij Sportclub Genemuiden en liet een onuitwisbare indruk achter. “Een echte doelpuntenmachine en een fijn mens”, zei Sportclub-voorzitter Luuk Drost in zijn toespraak. Kavak speelde 117 wedstrijden voor Sportclub Genemuiden en maakte 93 doelpunten. Kavak speelt nu voor Pelikaan S. Afgelopen zaterdag maakte hij zijn eerste competitietreffer voor de eersteklasser.

De broers Job en Rik van Dalfen stonden ook in het middelpunt van de belangstelling. Job zat acht seizoen bij de eerste selectie. Hij kwam tot 22 doelpunten in 92 wedstrijden. Broer Rik behoorde vijf seizoenen tot de eerste selectie van Sportclub Genemuiden. De broers spelen nu bij ZAC.

Erwin Henniphof nam vorig jaar afscheid van Sportclub Genemuiden en trok naar DOS. Hij is terug bij Sportclub Genemuiden en speelt in het tweede of derde elftal. Henniphof maakte maar liefst elf seizoenen deel uit van de eerste selectie van Sportclub Genemuiden en was de vaste stand-in van de toenmalige eerste doelman Albert Flier. Hij kwam tot 38 wedstrijden in Sportclub 1. 

De spelers kregen een mooie ingelijste foto en werden bedankt voor bewezen diensten. Daarna stond er uiteraard nog een wedstrijd op het programma. De huidige eerste selectie won met 2-0 van het elftal van oud-selectiespelers.

Gerard Meijeringh