Henk Klasen (l) en Harry Brouwer.
Henk Klasen (l) en Harry Brouwer. Foto: Gerard Meijeringh

Weer geen eigen tentoonstelling voor Vogellust

Sport

GENEMUIDEN - Een teleurstelling voor vogelliefhebbers in Genemuiden en omstreken. De tentoonstelling van Vogellust, die stond gepland voor donderdag 25 november tot en met zaterdag 27 november, gaat niet door. “De coronamaatregelen maken het veel te lastig om de tentoonstelling te organiseren”, vertelt voorzitter Henk Klasen van Vogellust.

De tentoonstelling van Vogellust is voor de leden van de vogelvereniging uit Genemuiden altijd het hoogtepunt van het jaar. Maar wederom is er een streep gegaan door het evenement. “In d’Overtoom moeten we dan bij iedere bezoeker de QR-code controleren. Dat is niet te doen. En daar komt nog bij dat de gezondheid voor alles gaat”, zegt Klasen.

Hij baalt stevig van de afgelasting. “Normaal gesproken is dit een topweek voor de vereniging. Normaal ben ik nu al in d’Overtoom zegt Klasen op maandagavond. “Financieel zijn we afhankelijk van onze tentoonstelling. Het is onze enige bron van inkomsten. Nu komt er dus al twee jaar geen geld binnen. We redden het nu nog wel, maar het houdt een keer op. Het is hartstikke jammer, sportief gezien ook.” 

Aanvankelijk was er goede hoop dat de tentoonstelling door kon gaan. Enkele weken geleden kwam het bestuur toch tot de beslissing om het evenement te schrappen door de ingevoerde coronamaatregelen en de oplopende coronabesmettingen. 

“Op een gegeven moment moet je een beslissing nemen. Je kunt het niet twee dagen van tevoren nog afgelasten. Dan ben je al je geld dat je hebt geïnvesteerd kwijt.”

De afgelasting is een fikse tegenvaller voor de vogelliefhebbers. Maar de tentoonstelling trekt ook vaak mensen naar d’Overtoom, die alleen maar komen voor de gezelligheid. 

“We proberen er altijd wat van te maken. Een verloting, Rad van Avontuur, een prijzenboom. Dan is de kantine altijd stampvol. We hadden in overleg met d’Overtoom onze voorbereidingen getroffen, maar uiteindelijk mocht het niet zo zijn. Jammer, maar de gezondheid gaat voor alles.”

Gerard Meijeringh