Afbeelding
Foto: Helmich Lubberts

Velda, Van Benthem, Ben Kaddour, Van de Wetering, Buitink en Doorn gaan door bij Sportclub Genemuiden

Sport

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden heeft de eerste zes spelers voor komend seizoen vastgelegd. Kay Velda, Rens van Benthem, Osama Ben Kaddour, Arend van de Wetering, Nick Buitink en Rick Doorn hebben hun contract met de hoofdklasser met een jaar verlengd.

Kay Velda kwam in augustus 2018 over van DVS ’33. “Hij is in zijn vierde seizoen uitgegroeid tot een van de sterkhouders van het eerste elftal”, zo laat Sportclub Genemuiden weten. Rens van Benthem sloot halverwege seizoen 2019/2020 aan. “Hij is in de afgelopen afgebroken seizoenen een waardevolle versterking gebleken. Osama Ben Kaddour kwam aan het begin van het huidige seizoen als vervanger van Omar Kavak naar Genemuiden. Hij heeft intussen zijn plek gevonden en verlengt met veel plezier zijn contract.”?

Arend van de Wetering, Nick Buitink en Rick Doorn zijn alle drie vanuit de jeugd van Sportclub doorgestoten naar het eerste elftal. Van de Wetering maakte als junior zijn debuut en heeft intussen 72 wedstrijden gespeeld in vier (gebroken) seizoenen, Nick Buitink heeft er inmiddels vijf seizoenen opzitten bij de selectie en heeft tot nu toe 90 optredens op de teller in Spotclub 1. Rick Doorn speelde in zes seizoenen tot nu 65 wedstrijden en lijkt (na een aantal jaren veel tussen het eerste en het tweede te hebben gependeld) zijn plek te hebben verworven in Sportclub 1. 

“Hard werken en niet opgeven loont zeer zeker voor jeugdspelers van Sportclub. De TC is verheugd met de verlengingen en hoopt (en verwacht) in de komende periode nog meer positief nieuws te kunnen brengen”, besluit Sportclub Genemuiden.?

Gerard Meijeringh