Afbeelding

DESZ wint ruim van NEC Delfzijl

ZWARTSLUIS - DESZ heeft zich dinsdag goed hersteld van de nederlaag tegen LTC. Tegen hekkensluiter NEC Delfzijl wonnen de Sluzigers met 3-0. “De mentaliteit was veel beter. De spelers hebben zich gerevancheerd.Het was een goede overwinning”, aldus DESZ-trainer Pim Kaagman.

Het publiek in Zwartsluis zag een spectaculaire beginfase. DESZ raakte paal en lat en een inzet van de bezoekers vloog tegen de onderkant van de lat. In de 15e minuut kwam DESZ op voorsprong. Arjan Krabbe kwam goed voor z’n man en kopte raak uit een voorzet van Danny Moorman. Zeven minuten later was Krabbe weer trefzeker. Dit keer scoorde uit een voorzet van Frank Kuurman.

Na rust kreeg DESZ enkele kansen. Een treffer van Tom Kisjes werd afgekeurd. Vlak daarna raakte NEC Delfzijl de lat. Tien minuten voor tijd besliste Tom Kisjes het duel na goed voorwerk van Danny Moorman. Vlak voor tijd leek Thomas Witte op weg naar de 4-0, maar de bal werd door een speler van NEC Delfzijl met de hand weggeslagen. De arbiter zag het niet en liet doorspelen.

“Het was een vermakelijke wedstrijd met kansen voor beide ploegen. We hebben verdiend gewonnen. Ons voetbal was soms goed, maar we waren slordig in het uitspelen van kansrijke situaties”, aldus Kaagman.