Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hasselt verwelkomt wielerjeugd

Sport

HASSELT – Na twee jaar afwezigheid op de kalender wordt de Jeugdronde van Hasselt op 28 mei weer verreden. De wedstrijd is de laatste selectiewedstrijd in district Oost voor het aankomende jeugd NK op 11 juni in Nijverdal en zal voor veel renners van groot belang zijn om deel te mogen nemen of hun startplek te verbeteren op het aankomende Nederlandse Kampioenschap.

Er hebben zich inmiddels al meer dan 130 renners ingeschreven, Vanuit de regio doen weer verschillende jeugdleden van de organiserende wielervereniging Noordwesthoek in bijna alle jeugdcategorieën mee en er zitten meerdere podiumkandidaten tussen.

“Wielervereniging Noordwesthoek bestaat sinds 24 maart 1966 en heeft mede aan de basis gestaan van succesvolle renners zoals, de nu in de Giro ‘d Italia actieve, Pascal Eenkhoorn uit Genemuiden. Een speciale uitnodiging voor de degenen die geïnteresseerd zijn in de wielersport; Kom langs op de 28ste en geniet van dit prachtige evenement in Hasselt”, zo laat de organisatie weten.

De ronde vindt weer op de gebruikelijke plek plaats, het parcours loopt via Sikkel, Gareel, Lamoen en Zicht weer terug naar de Sikkel. Daar bevindt zich de start en finish. Het uitdagende parcours zorgt ieder jaar voor veel spektakel. 

Om omstreeks 9.15 uur worden de wegen afgesloten en kan het inrijden door de renners beginnen. De wedstrijden beginnen om 10.30 uur en zal duren tot ongeveer 15.30 uur.

Afbeelding

Gerard Meijeringh