Afbeelding

Justin Benjamins velt DESZ in Elim

ELIM - DESZ heeft dinsdagavond drie dure punten verspeeld. Met een zege bij SC Elim konden de Sluzigers aanhaken bij de nummer drie op de ranglijst, LTC, maar daar kwam niets van terecht. DESZ ging met 4-2 onderuit, waarbij Justin Benjamins de absolute hoofdrol speelde. Hij maakte de eerste drie treffers. “Justin Benjamins-DESZ, 4-2”, reageerde DESZ-trainer Pim Kaagman na afloop.

In het begin zag het er nog prima uit voor DESZ. De ploeg begon prima en deelde de lakens uit. Dat leidde al in de 4e minuut de openingstreffer. Tom Kisjes stond aan de basis met een goede pass. Robert Redder ging alleen op de doelman en scoorde.

Na deze voorsprong verloor DESZ de controle. In de 8ste minuut kwamen de bezoekers goed weg toen Elim de paal raakte en direct daarna weer ontsnapte. DESZ had het lastig, maar creëerde verschillende kansen op de 0-2. De geheel vrijstaande Arjan Krabbe ging hier veel te slordig mee om en schoot over. Tom Kisjes nam de bal in kansrijke situatie niet goed aan en een inzet van DESZ werd van de doellijn gehaald. Vlak daarna werd een kansrijke situatie niet goed uitgespeeld.

DESZ verzuimde om de 0-2 te maken en dat kwam de ploeg duur te staan. Het gaf Justin Benjamins de kans om de hoofdrol te pakken. De topscorer van Elim, die na dit seizoen de overstap maakt naar zondagshoofdklasser Hoogeveen, scoorde in ruim tien minuten maar liefst drie keer.

In de 27ste minuut ging hij op avontuur in de zestien. Benjamins werd niet aangepakt en schoot raak. Acht minuten later was het weer raak. Benjamins werd weggestuurd, creëerde ruimte voor zichzelf en scoorde de 2-1. In de 39ste minuut was hij weer trefzeker. DESZ-goalie Henrico Abma kwam uit z’n doel, maar was te laat. Benjamins schoot vervolgens op knappe wijze de bal over Abma in het doel. Vlak daarna was Arjan Krabbe dicht bij de aansluitingstreffer, maar hij kopte naast.

Logischerwijs was trainer Kaagman niet tevreden en voerde drie wissels door. Herwin Talen, Maarten Akkerman en Ronny Bakker kwamen in het veld voor Etienne Moorman, Gerjan Konterman en Frank Kuurman. De moed zakte Kaagman echter in de schoenen tot Elim al in de 49ste minuut opnieuw tot scoren kwam. Een inzet van Mike Doldersum vloog via het lichaam van Arjan Krabbe in het DESZ-doel. Uit de daaropvolgende aanval deed DESZ wat terug. Tom Kisjes schoot raak uit een goede voorzet van Robert Redder. Vlak daarna bleef DESZ de 5-2 bespaard. Elim kwam vrij door. De inzet vloog over het doel.

Waar in de eerste helft de echte passie nog wel eens leek te ontbreken bij DESZ, deed de ploeg er na rust alles aan om terug te komen. Het zat echter niet mee. De bal viel steeds net niet goed en tot overmaat van ramp kreeg Ronny Bakker zijn tweede gele kaart. Een veel te strenge sanctie voor een overtreding die ook prima zonder gele prent afgehandeld had kunnen worden. Met tien man begon de pijp bij DESZ steeds meer leeg te raken. Kansen waren er nog voor Robert Redder en invaller Bas Klaver, maar DESZ slaagde er niet om nog te scoren.

“We hebben deze wedstrijd verloren door Justin Benjamins, maar hebben hem daarvoor ook de ruimte gegeven”, aldus Kaagman. “We begonnen goed en dan moet je op 0-2 komen. Dat doen we niet en vervolgens maken zij er drie. Na de 0-1 voetbalden we niet meer in onze taak. Op het middenveld stonden we helemaal fout en daarmee gaven we de wedstrijd uit handen. We liepen uit de organisatie. In de tweede helft konden we de schade niet meer goedmaken.”

Kaagman ziet nog steeds kansen voor zijn ploeg om de nacompetitie te halen. “Natuurlijk is het nog niet voorbij. Ben je besodemieterd. We spelen nu nog uit bij FC Meppel en thuis tegen Achilles 1894. Als we zes punten pakken, maken we zeker nog kans op een plek in de nacompetitie.”