Afbeelding
Foto: Merel van Dooren

Tien verenigingen verkopen loten ‘Grote Club Actie’

Sport

ZWARTEWATERLAND – Tien verenigingen uit Genemuiden, Hasselt en Zwartsluis zijn zaterdag begonnen met het verkopen van loten van de Grote Clubactie. Dat doen ze in het jaar dat deze actie precies een halve eeuw bestaat. Een lokale loterij groeide in die tijd uit tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

Door loten te verkopen, dragen leden actief bij aan het realiseren van hun verenigingsdoelen. Het lokale karakter is nog steeds de grote kracht: je koopt een lot van een bekende om een plaatselijke vereniging te ondersteunen. Zo geven de vrijwilligers de eigen sportvereniging, hobby- of culturele clubs, carnavals- of muziekverenigingen - een financieel steuntje in de rug. 

Dit jaar doen in de gemeente Zwartewaterland de volgende clubs mee EGSV en ’t Eerste Wittien (Genemuiden), Allotria, Rijvereniging Hasselt en Zaalvoetbal Hasselt en Pegasus, Reddingsbrigade, Tennisvereniging Zwartsluis, Zwemvereniging Zwartsluis en het Zwarte Water (Zwartsluis).