Redder van DESZ stoomt op tegen ZAC.
Redder van DESZ stoomt op tegen ZAC. Foto: Corné Schaart

Sportclub wint, DESZ gelijk, Olympia verliest

ZWARTEWATERLAND - Sportclub Genemuiden zette de goede reeks voort in Hoogeveen. De ploeg van Rene van der Weij won zonder veel moeite met 0-3 bij HZVV. Sportclub Genemuiden is daardoor opgeklommen naar de tweede plaats in de competitie. Een probleem is er wel: koploper Eemdijk staat acht punten voor de groen-witten.

Genemuiden was zonder tot briljant voetbal te komen de bovenliggende partij in de eerste helft. Dat leidde uiteindelijk tot de 0-1 van Sijmon Eenkhoorn. Hij kopte een rebound binnen na een goede actie van Dekker die Van Benthem wegstuurde.

Na rust verdubbelde Osama Ben Kaddour de voorsprong. Streutker werd neergelegd in de zestien en de aanvaller verzilverde de strafschop. Niet veel later zorgde Ben Kaddour ook voor de 0-3, waarna het duel was gespeeld.

Dekker kreeg diep in de tweede helft nog dom zijn tweede gele kaart, waardoor hij na een lange blessure meteen weer mag toekijken. En dat terwijl Genemuiden toch al de nodige spelers moet missen door blessures.

DESZ pakte zaterdagmiddag een punt bij ZAC: 1-1. Beide ploegen streden vol voor de belangrijke punten om zich te houden op de veilige plekken. ZAC scoorde voor rust de 1-0. Danny Moorman zorgde in de 85e minuut voor de gelijkmaker. In blessuretijd liet hij nog een aardige kans op de volle winst liggen.

ZAC is de ploeg van Henrico Abma die een verleden heeft bij DESZ en Sportclub Genemuiden. Hij hield zijn ploeg regelmatig op de been, maar dat gold net zozeer voor DESZ-doelman De Lange.

Een klasse lager deed Olympia ‘28 slechte zaken bij VV Hattem. De ploeg van Hans Roeland verloor met 2-0 en moet nu weer naar onderen kijken. De eindstand stond bij rust al op het bord. Goed nieuws is dat Brian Snijder terug is bij de Hasselters, maar zoals verwacht moest Ruben Willems nu geblesseerd toekijken.