Lars MIedema speelde vorig seizoen voor Genemuiden tegen Berkum, nu trekt hij een ander shirt aan. Foto: Archiefoto: Helmich Lubberts

Sportclub treft in Berkum een bekende

GENEMUIDEN - Sportclub Genemuiden treft zaterdag in een bekende als de ploeg aantreedt tegen Berkum. Lars Miedema die vorig jaar nog in Genemuiden voetbalde heeft zich deze week aangesloten bij de Zwolse vereniging. Hij kwam bij DVS ‘33 weinig aan spelen toe en kon zich over laten schrijven.

Berkum maakt een wisselvallig seizoen door. De ploeg moet zich een weg naar boven zien te banen. “Dat wordt niet gemakkelijk, maar tegen Genemuiden spelen we vaak wel goed,” kijkt Berkum-middenvelder Björn Bakker vooruit. “Vorige week ging het bij ons niet goed, maar dat was volgens mij een incident. Na rust waren we toen de bovenliggende partij, maar maakten we de kansen niet af. We moeten nu dus aan de bak. Het voordeel is wél dat we tegen Genemuiden niemand bij ons hoeven te motiveren…”

In september speelde Berkum in Genemuiden met 1-1 gelijk. Mike van Ekeren maakte na een kwartiertje de 0-1 maar nog geen vijf minuten later stond het weer gelijk, toen de bal via de Berkum-defensie in het eigen doel caramboleerde. Na een dubbele gele kaart moest Genemuiden bijna de hele tweede helft met 10 man door, maar de thuisploeg kreeg juist toen de betere kansen. Het bleef echter gelijk en dat betekende toen het eerste punt voor de Zwollenaren in deze competitie.

Daarna bleef Berkum echter lang sukkelen en ook de laatste tijd presteert de equipe van trainer Arno Hoekstra niet zoals de fans hadden gehoopt. Vlak vóór de winterstop en erna werden er puntjes gesprokkeld via remises bij de Ajax-amateurs en thuis tegen AZSV, maar vorige week ging het weer mis. Berkum trok toen aan het kortste eind bij Buitenpost, waar de Zwollenaren in de eerste helft tekort schoten en met een 1-0 achterstand de rust in gingen. Daarna kregen de bezoekers diverse kansen om gelijk of zelfs vóór te komen, maar die werden niet afgemaakt en toen de Berkum-verdediging niet adequaat ingreep kwam Buitenpost uit een corner op 2-0.

De wedstrijd Berkum-Genemuiden wordt zaterdag geleid door scheidsrechter Luuk van Zuijlen, die op Sportpark De Vegtlust in Zwolle om 14.45 uur af laat trappen.