Afbeelding
Foto: Olympia'28

Drukke zaterdag voor Olympia’28

Sport

HASSELT - Aanstaande zaterdag wordt een drukke dag op sportpark ‘t Hoenbroeck. Naast het Holland Verzekerd Toernooi voor lagere senioren, start dan namelijk ook de nacompetitie voor Olympia’28 op eigen bodem. WZC Wapenveld is de tegenstander in de wedstrijd die begint om 14:30 op het hoofdveld. 

Na een ongelofelijke apotheose uit bij Dieze West werd Olympia’28 afgelopen zaterdag in de laatste competitie-minuten toch nog de nacompetitie ingedrukt. Dit betekent dat er 3 opeenvolgende overwinningen nodig zijn voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Zaterdag staat de eerste van hopelijk 3 ‘finales’ op het programma. WZC Wapenveld kwam dit seizoen uit in de 4e klasse en versloeg dinsdagavond in de eerste ronde van de nacompetitie Rood-Wit ’58 (Putten) met 3-4 in een uitwedstrijd.

Zaterdag staat ook de tweede editie van het Holland Verzekerd Toernooi op het programma. Respectievelijk 15 herenteams en 7 damesteams strijden dan om de titels. Ook titelverdedigers Olympia’28 heren 4 en DESZ dames 1 zijn weer van de partij. Vanwege de nacompetitie moest last-minute het schema nog op de kop. De eerste wedstrijden starten om 10:00 en de finales zijn vanaf half 4 op het kunstgras. Uiteraard staat gezelligheid hoog in het vaandel en zal de dag onder meer worden afgesloten met live muziek van Gaatze Bosma.