Afbeelding
Foto: Gerrit Slurink

Wethouder Rietman legt laatste vloerplaat voor Huys om de Weede

Algemeen

HASSELT - Wethouder Harrie Rietman legde vrijdag de laatste vloerplaat voor Huys om de Weede. Dat markante gebouw wordt straks beeldbepalend voor de jongste wijk van Hasselt.

De legging van de begane grondvloer is daarmee afgerond. Met hulp van een kraan en een aantal bouwers legde de wethouder officieel de laatste vloerplaat. Hierbij waren kopers, relaties en andere genodigden aanwezig.

Sinds mensenheugenis staan er langs de Dedemsvaart statige boerderijen met klassieke houten schuren. “De ontwerpers van Huys om de Weede hebben zich door deze historische boerderijen laten inspireren voor de ontwikkeling van dit bijzondere project. Op het eerste gezicht lijkt het een authentieke herenboerderij met bijgebouwen”, schrijft de gemeente in een bericht over het nieuw te bouwen gebouw in Om de Weede. 

Maar wie beter kijkt, ziet straks twee stijlvolle herenhuizen, vier rijwoningen en zes levensloopbestendige woningen, vervolgt de gemeente. “Samen vormen ze een nieuwe woonbuurt met gezamenlijke tuin en nostalgische én moderne sferen.”

De planning is dat deze gasloze en energieneutrale woningen in de zomer van 2022 worden opgeleverd, merkte projectontwikkelaar Anne van der Steeg vrijdag op.

Enrico Kolk