Een bijeenkomst ter voorbereiding op de bouw van het gebouw.
Een bijeenkomst ter voorbereiding op de bouw van het gebouw. Foto: Enrico Kolk

College vindt appartementengebouw voor ‘sociaal-zwakkeren’ een ‘sympathiek idee’

Algemeen

GENEMUIDEN - “Dit plan wordt breed gedragen in de samenleving”, zei Klaas Huisbrink (SGP) donderdag tijdens de raadsvergadering. Hij doelt op een gebouw met 50 tot 60 appartementen voor sociaal-zwakkeren met een indicatie, dat in Genemuiden gebouwd moet worden.

De partij staat positief tegenover de ontwikkeling en steunt het initiatief. “Voor de ouders en familie is het positief dat hun kinderen in de directe eigen vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. Daarnaast biedt het werkgelegenheid.”

Op vrijdag 22 november 2019 werd voor het plan een informatieavond gehouden in ‘t Olde Staduus. De christelijke vereniging Op weg met de ander op gereformeerde grondslag ondersteunt de Genemuider werkgroep in het maken van de plannen. Het is de bedoeling dat zo’n woongroep ook een christelijke identiteit krijgt.

Een deel van het college heeft vorige week dinsdag iets van de plannen gezien, reageerde wethouder Maarten Slingerland. Het college vindt het een ‘sympathiek idee’, volgens hem. “We gaan daar verder naar kijken wat we hiermee gaan doen.”

Enrico Kolk