Genemuidens jongste woonwijk.
Genemuidens jongste woonwijk. Foto: Enrico Kolk

Bouwen op Tag-West gaat ‘sneller dan snel’

Algemeen

GENEMUIDEN - “Wij gaan hier sneller dan snel”, zegt wethouder Maarten Slingerland over de woningbouw op Tag-West. Vorig jaar besloot de gemeenteraad al dat het bouwtempo daar opgeschroefd moest worden. Volgens Slingerland geeft het college daar gehoor aan.

In september of oktober komt er een ‘bestemmingsplannetje’ in de raadsvergadering voor de afronding van de eerste bouwfase. Niet lang daarna, in november, moet het bestemmingsplan voor de volgende fase klaar zijn. “Als we nog meer moeten versnellen, dat wordt lastig.”

VVD hoopt dat skyline ‘gespaard blijft’

(door Enrico Kolk)

ZWARTEWATERLAND - “We lopen keurig in de pas van alle overheden die dat aan ons vragen”, stelt VVD’er John Smits donderdagavond tijdens de raadsvergadering, als hij het heeft over de energietransitie. Hij maakt zich zorgen om de skyline van Zwartewaterland.

“We hopen dat het tij op tijd gekeerd kan worden en dat we zicht krijgen op betaalbare alternatieven”, stelt hij over de windturbines en zonnevelden die op het programma staan. 

Smits hoopt dat de alternatieven “er ook voor zorgen dat natuur en landschap en ook de skyline van Zwartewaterland gespaard blijft.”

Hij pleit daarom tegen de komst van windmolens en zonnevelden. “Wij zien dus graag andere keuzes gemaakt worden dan de keuze voor windmolens en zonnepanelen in natuur of agrarisch gebied.”

Enrico Kolk